Megszüntetni a fejfájást

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell megszüntetni a fejfájást?

Fejfajas2.jpg

Az embernek sokszor adódhat hirtelen jött fejfájása, de nem minden esetben érdemes azonnal a gyógyszerekhez folyamodni, ehhez adunk pár tippet a következőkben.

[szerkesztés] Lépések

 1. A friss levegő csodákra képes! Sokszor a legalapvetőbb dolgok is segítenek például az ablaknyitás vagy pár perc a friss levegőn, ebben az esetben általában a megfelelő mennyiségű oxigén hiány okozza a problémát!
 2. Figyeljünk oda a mozgásra és a helyes testtartásra, főleg ha ülőmunkát végzünk! A fejfájást sokszor izomgörcs okozza, ezért érdemes először ellazítani állkapocsizmainkat, és ha ez sem használ, akkor felállnunk és átmozgatni egész estünket, fej és derék körzéseket végezve!
 3. Fogyasszunk több halolajat, melyet legkönnyebben halolaj kapszula formájában vihetünk be a szervezetünkbe, mely a fejfájási gondjainkon kívül számos más hasznos tápanyagot is tartalmaz!
 4. Próbáljuk ki a gyömbért, mint természetes gyógymódot! Többféleképpen is fogyaszthatjuk, például frissen az italunkba csavarva vagy cukorka formájában. Ha homloküregi vagy szemüregi fejfájás kínoz minket, inhaláljunk friss vagy szárított gyömbérrel felforralt víz gőzével!
 5. A magnézium étrend-kiegészítők rendkívül hasznosak lehetnek a fejfájással küzdőknél, leginkább azoknál akiknél rendszeres premenstruációs fejfájás lép fel.
 6. Kényeztető megoldás fejfájásra: Lefekvés előtt vegyünk lábfürdőt, és lehetőleg ismételjük meg 15-20-szor egymás után követő estéken! A még hatékonyabb eredmény érdekében rakjunk a fürdőbe pár szem mustármagot is!
 7. Ha már úgy érezzük, hogy mindenképpen gyógyszerre van szükségünk, először próbálkozzunk meg a homeopátiás szerek igénybevételével!
 8. Rendszeres fejfájás esetén érdemes kipróbálni az akupunktúrát, mely nem a legkellemesebb és fájdalom-mentesebb kezelése a krónikus fejfájásnak, de sok esetben nagyon hatásos.

[szerkesztés] Tippek

 1. Milyen ételek okozhatnak fejfájást?
  1. A monoszodiumot tartalmazó termékek, az arra érzékenyeknél, mely gyakorta fordul elő előre csomagolt ételekben.
  2. Az aminok és nitrátok túlzott fogyasztása is könnyen vezethet fejfájáshoz. Az aminok előfordulása a csokoládéban, a sajtokban és a májban gyakori, míg a nitrátok leginkább a húsok és szalámik alapvető összetevője.
  3. Természetesen a túl sok koffein is vezethet fejfájáshoz.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • friss levegő
 • rendszeres mozgás
 • halolaj
 • gyömbér
 • mustármag
 • magnézium

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Amennyiben kezd rendszeressé válni a fejfájás, mindenképpen érdemes kideríteni annak okát, mely akár lehet a helytelen táplálkozás, a túl sok stressz, vagy akár hormonális probléma is. A migrén okának kiderítése és kezelése érdekében érdemes migrén-naplót vezetni, mely segít nyomon követni a minket gyötrő fejfájást.
 • Természetesen vannak olyan esetek, amikor a természetes gyógymódok már hatástalanok ilyenkor használjunk nyugodtan gyógyszert.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka, BoglarkaS