Megszüntetni a baba hasfájását

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell megszüntetni a baba hasfájását?

Nincs is rosszabb érzés annál, amikor a baba folyamatosan sír, mert fáj a hasa. Az első 1-2 hónapban jelentkező, s általában fél éves korban megszűnő hasfájás általában kétszer olyan gyakori a fiúknál, mint a lányoknál, szerencsére számos kezelési mód létezik a hasfájás enyhítésére és megszüntetésére.

[szerkesztés] Lépések

  1. Tedd fel a karodra! A baba hasával lefelé tedd fel az alkarodra), a finom nyomás hatására a baba hasfájása enyhül, illetve a folyamatos testi kontaktus kapcsán meg is szűnik. Gyakori, hogy ebben a pózban elalszik a baba, így le is tehetjük az ágyába.
  2. Itass vele édeskömény teát! Az édeskömény tea segíti a szelek távozását, így érdemes rendszeresen adni, míg el nem múlik a baba hasfájása, a teának egyébként nincs ismert mellékhatása.
  3. Használj speciális tápszert! Ha a baba valamilyen oknál fogva tápszeres, akkor vásárolj olyan tápszert, ami kifejezetten has fájós csecsemők számára készült. Sajnos a babák nagyon érzékenyek a változásokra, így elképzelhető, hogy nem fogadja majd el az új ízt.
  4. Masszírozd a baba pocakját! Pelenkázás után a pocakot körkörösen érdemes masszírozni,az óramutató járásával megegyező irányba.

[szerkesztés] Tippek

  • Több olyan készítmény is létezik, ami gyógyír lehet a hasfájásra. Ilyen például a GripeWater, vagy az Espumisan csepp. Mielőtt ezeket alkalmazni kezded, mindeképpen kérd ki a gyeremekorvos, illetve a védőnő tanácsát.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Türelem
  • Baba-masszázs tanfolyamon való részvétel


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha fáj a baba hasa, mindenképpen fordulj gyerekorvoshoz. Elképzelhető, hogy nem a "szokásos" hasfájásról van szó, hanem valamilyen komolyabb problémáról!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell