Meglepetés bulit szervezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Meglepetés bulit szervezni?

Birthday.jpg

Ha valami igazán nagy durranásra készülsz szerelmed, legjobb barátod vagy egy családtagod születésnapja alkalmából, szervezz neki egy felejthetetlen születésnapi bulit! A következőkben megtudhatod, hogyan fogj hozzá, mik az alapvető feladatok a szervezkedés során.

[szerkesztés] Lépések

 1. Vendéglista. Ahhoz, hogy belefogj a szervezésbe, tudnod kell, hogy körülbelül mennyi ember jelenlétére számíthatsz. Ezt jelentős mértékben megkönnyíti a Facebook: itt gond nélkül elérheted az ünnepelt ismerőseit, barátait. Írj nekik egy körüzenetet, vagy készíts egy eseményt, amelyre meghívod őket. Mindenképp hívd fel a figyelmet arra, hogy a partit titokban kell tartani!
 2. Időpont. Olyan időpontot szinte biztosan nem fogsz találni, ami mindenkinek megfelelő. Viszont ha az összes meghívottnak szólsz, hogy jelezze, melyik nap számára a legideálisabb, választhatsz egy olyan dátumot, amelyen a fontos személyek nagy része meg tud jelenni. Ehhez azonban időben el kell kezdeni a szervezést!
 3. Helyszín. Ha megvan a résztvevők száma, ideje kiválasztani a helyszínt. A legoptimálisabb, ha valaki felajánlja a lakását – ott akár el is lehet bújni, és nem „zavarnak meg” idegenek. Ha erre nincs lehetőség, foglalj asztalt valahol! Ez az esemény jellegétől függ, lehet egy étterem, de akár egy bár vagy szórakozóhely is.
 4. Zene. Ha egy lakásban szervezitek a bulit, állíts össze előre egy lejátszólistát, amin a kedvenc számaitok szerepelnek. Ha pedig asztalt foglaltok valahol, vedd figyelembe azt a szempontot is, hogy az ünnepelt milyen típusú zenét preferál!
 5. Ajándékok. Nem mindegy, hogy a közös vacsora/iszogatás után elmentek-e bulizni. Ezt jobb előre tisztázni, hiszen ha nekivágtok az éjszakának, az ajándékok biztosan útban lesznek. Ebben az esetben jobb, ha a meglepetéseket máskor adjátok át.
 6. Torta. A torta méretét természetesen attól függően kell tervezni, hogy hány résztvevő lesz az eseményen. A formával, ízzel, színekkel viszont bátran lehet variálni, ma már több cukrászda is vállalja egyedi torták elkészítését.
 7. Bulira fel! :)

[szerkesztés] Tippek

 • Jobb még az esemény előtt megbeszélni, hogy hogyan osztjátok el a költségeket.
 • Ha asztalt foglaltok, olyan helyre menjetek, ami nagy valószínűséggel megfelel majd az ünnepelt ízlésének is!
 • Az ünnepelt ízlésének megfelelően válaszd ki a torta ízét és küllemét is!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • lista az ünnepelt számára fontos személyekről
 • lakásban ünnepléshez dekorációs elemek: pl. lufik, konfetti
 • időpont és helyszín (lakás vagy asztalfoglalás)
 • torta
 • zene

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne hagyd utolsó percre a foglalást és a tortarendelést!
 • Kérj visszaigazolást a meghívottaktól!
 • Ne felejtsd el felhívni a vendégek figyelmét arra, hogy a bulit titokban kell tartani, és hogy zártkörű!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Fru