Meghívni az exünket az esküvőnkre

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell meghívni az exünket az esküvőnkre?

Ex-az-eskuvon.jpg
Az esküvő szerződése egyébként sem könnyű, hát még ha az exedet is szeretnéd meghívni. Ráadásul ez egy olyan dolog, amit a jövendőbeliddel is meg kell beszélni. Ahhoz, hogy meghívd az exedet az kell, hogy nagyon megértő jövendőbelid legyen, aki megbízik benned és a kapcsolatotokban. Ugyanakkor azt is át kell gondolnod, hogy miért akarod, hogy a volt kedvesed ott legyen az esküvődön.

[szerkesztés] Lépések

 1. Gondold végig, hogy miért szeretnéd, ha az exed ott lenne az esküvődön. A volt kedvest általában nem szokták meghívni, de lehet kivétel. Kezdetnek, ha beszélő viszonyban vagy az exeddel, akkor tájékoztatnod kell az eljegyzésről. Ha nem beszéltek, akkor írj neki. Ha a volt kedveseddel van közös gyereketek, akkor az exnek mindenképpen tudnia kell az esküvőről, hogy a gyereket érintő dolgokat át tudjátok beszélni. Semmiképpen ne hagyd, hogy az exed a gyerektől tudja meg, hogy házasodni készülsz. Az alábbi okok miatt lehet fontos, hogy beszélj az exeddel és akár elhívd az esküvőre:
  • Még mindig jó barátok vagytok, nincs köztetek ellenséges viszony. Van olyan, hogy az emberek egy szakítás után is jó viszonyt tartanak fenn – ez a te dolgod. Ha az a terved, hogy az esküvő után is jóban maradtok, akkor fontos, hogy erről a jövendőbelid minél előbb tudjon.
  • Közös gyerekeitek vannak, és nincs köztetek harag.
  • Lehet, hogy nincs más választásod. Lehet, hogy az exed például a legjobb barátodhoz ment hozzá, és ezért muszáj lesz meghívnod.
  • Ha csak az orra alá akarod dörgölni azt, hogy bánhatja, hogy nem házasodott veled össze vagy hogy boldog vagy, akkor ez nem egy jó indok. A jövendőbelidnek sem fog tetszeni ez a motiváció, ráadásul, ha a vendégek is rájönnek erre, az elég ciki lesz.
 2. Gondolkozz el, hogy milyen következményei lehetnek a volt párod meghívásának. Tehát miután elgondolkodtál azon, milyen okai vannak annak, hogy meghívd az exed, gondolkodj el azon is, mi szól ellene. Gondolkozz el rajta, hogy a helyszínnek nincs-e valami kapcsolata kettőtökkel. Esetleg lesz olyan zene, ami titeket összekötött egykor. Vagy az exed, ha iszik, nagyon érzelgős lesz? Bármi olyan, ami érzelmi kitörést okozhat, problémás lehet az esküvőn. Te sem akarod, hogy egy hollywoodi filmbe illő balhé legyen az esküvődön.
  • Ha az exed még nincs túl rajtad, és várható, hogy sírni fog az esküvődön, akkor a legegyszerűbb, ha nem is hívod meg. Ez ugyanis elég kellemetlen lehet.
 3. Beszélj a jövendőbeliddel! A legfontosabb, hogy a kedvesed ne érezze rosszul magát a terved miatt.
  • Mondd el neki, hogy szeretnéd meghívni a volt párodat, és kérd meg, hogy mondja el, mit érez ezzel kapcsolatban.
  • Győződj meg arról, hogy a kedvesed tudja-e, hogy nincsenek erős érzelmeid az exed irányában. Ha például vannak közös gyerekeitek a volt pároddal, akkor ez könnyebbé teheti a jövendőbelidnek a meghívás elfogadását.
  • Kérd meg, hogy legyen teljesen őszinte azzal kapcsolatban, hogy mit érez. Mondd meg neki, hogy rendben van, ha nem akarja, hogy ott legyen az exed.
  • Készülj fel arra, hogy nem hívod el az exedet, ha úgy tűnik, ezzel megbántanád a jövendőbelidet.
  • Ha beleegyezik, hogy jelen legyen a volt párod, akkor fektessetek le együtt szabályokat. Például, hogy nem szeretné, ha hosszas beszélgetést folytatnál az esküvőn az exeddel.
 4. Kérdezd meg a családodat! Bizonyos esetekben a volt párunk a családunk barátja. Ez esetben valószínűleg nem érzik problémának a dolgot. Ha azonban ez nem így van, akkor ülj le velük megbeszélni a tervedet, és hogy hogy érzik magukat ezzel kapcsolatban.
 5. Gondold végig, hogy van-e még olyan a vendégek között, akinek problémát okozhat, ha jelen van a volt párod. Menj biztosra, hogy nem lesznek konfliktusok. Ha úgy gondolod, baj lehet, beszélj azzal a vendégeddel, hogy mit szeretnél, és ha úgy érzed, hogy nehéz elkerülni a balhét, az egyik meghívottról le kell mondanod.
 6. Kérdezd meg a volt párodat! Lehet, hogy kényelmetlenül érezné magát az esküvődön, s ezt meg kell értened. Mondd el neki, miért szeretnéd, ha ott lenne az esküvődön. Magyarázd el neki, hogy nyugodtan hívhatja a párját.
 7. A vőlegényeddel/menyasszonyoddal közösen rendezzétek a többit. Például ne ültessétek az exet közel olyanhoz, akivel nem jön ki jól. A templomban ne üljön az első sorokban, ahol a családtagok és közeli hozzátartozók ülnek.

[szerkesztés] Tippek

 • Csak akkor hívd meg az exed, ha teljesen tiszták a szándékaid.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • megértés
 • előrelátás
 • őszinteség

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Semmiképp ne hívd meg az exedet, ha szerinted lehet, hogy szabotálja az esküvőt.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag