Megfelelő öltözködéssel vékonyabbnak látszani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell megfelelő öltözködéssel vékonyabbnak látszani?

Molettebb.jpg

Az ember a tükörbe nézve sokszor gondol arra, hogy milyen jó volna vékonyabbnak lenni. Bizony ennek megvalósításához és eléréséhez kemény munkára van szükség, mondhatni teljes életmódváltásra, melynek szerves része a rendszeres mozgás és a napi kalória-bevitelre való odafigyelés. De van egy kézenfekvőbb eszköz is ahhoz, hogy kicsit vékonyabbnak tűnjünk ez pedig nem más mint az öltözködés. De ezzel kapcsolatban ne várjunk csodákat, mert ez csak optikai segítség, de a valódi megoldás a kemény munkában rejlik!

[szerkesztés] Lépések

 1. Használjunk alakformáló alsóneműt! Ennek segítségével kiegyenlíthetjük alakunkon lévő göröngyöket, így bátrabban vehetünk fel testhezállóbb darabokat is.
 2. A monokróm öltözködés csodákra képes! Gyakran halljuk, hogy a fekete karcsúsít, igen valóban vannak olyan színek, mint például a fekete és a sötétkék, melyek némileg karcsúsítanak. De alapvetően minden egyszínű öltözék karcsúbbnak tűntet fel, mint a színpompás ruhadarabok együttese. A színes kiegészítők például ékszerek, kitűzők segíthetnek abban, hogy egyszínű öltözékünk ne tűnjön unalmasnak.
 3. Játssz az árnyalatokkal! Előnyös egy színvilághoz tartozó színeket összeválogatni, és azok árnyalatbeli különbségeivel kiemelni vagy eltakarni bizonyos részeket. A hangsúlyozni kívánt formásabb testrészeinkre kerüljenek a világosabb színű fénylőbb textúrájú ruhadarabok, míg az eltakarni kívánt területeket a sötétebb, mattosabb, fénytelenebb anyagok fedjék el!
 4. A magas sarkú kötelező! A magas sarkú lábbelik optikailag megnyújtják az ember lábának hosszát, így magasabbnak tűnünk, mely egyben karcsúbbá is varázsol minket mások szemében.
 5. A hosszított fazonú tunikák és az A-vonalú nadrágok alapvetően áldásosak a molettebb alkatú hölgyeknek. Azonban ezek halmozása és együttes alkalmazása már a ló másik oldalára dobnak át, amikor is csak felhívjuk a figyelmet az előnytelenségekre. A bőszárú nadrágokat érdemesebb inkább betűrhető fazonú blúzokkal viselni, amelyek annyi lazaságot engednek, hogy a derekunknál be lehet tűrni őket, így kicsit megbuggyosítva elfedhetjük pocakunkat.
 6. Milyen farmer az igazi? A csípőfazonú, sötét színű nadrágok az ideálisak számodra, farmerből pedig a koptatásmentes darabok. Figyelj oda rá, hogy a külön szabott csípőrész ne legyen túl vastag, és lehetőleg minél kevesebb varrás hangsúlyozza! A már korábban említett A-vonalú nadrág mindig ideális választás számodra! Viszont mindig kerüld el a feltűnő mintákat, a kerekítő varrásokat és a kiálló zsebeket, mert ezek inkább csak megnövelik pár centivel az alakodat! Az elegánsabb alkalmakra válaszd inkább az élére vasalt nadrágszárakat, melyek hosszanti vonalukkal megnyújtják alakodat, így vékonyabbnak tűnhetsz!
 7. Függőleges csíkozásra fel! Az egyberuhák hosszúkás csíkozás nagyon jótékony hatással van az alakunkra, legyen az akármilyen színű.
 8. Óvakodj a redőktől és fodroktól! Az ilyen mintázatok alapvetően nagyobbnak mutatják magát a ruhát és az anyagot is, így közvetlenül viselőjét is, így ha súlyfelesleggel küzdesz, mindenképp kerüld az ilyen mintázatú ruhadarabokat, akármennyire is megtetszenek a próbababán!

[szerkesztés] Tippek

 • Ma már számtalan olyan üzlet is létezik, mely kifejezetten molettebb hölgyeknek és uraknak kínál elegáns és megfelelően szabott öltözékeket. Az ezekben való körülnézéssel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg a keresgélés szakaszában, és ha szerencsénk van, szakértő eladó kezei közé kerülünk, aki valóban segít eldönteni, hogy mi áll jól nekünk, és mi nem!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Egy társ, külső megfigyelő a vásárlásnál, aki őszintén megmondja, ha valami borzasztóan áll.
 • Idő és energia a megfelelő darabok levadászásához.
 • Kellő mennyiségű pénz.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Kerüljük a keresztbe csíkos ruhadarabokat! Mindegy, hogy fekete-fehér, hajszálcsíkos vagy vastag mintás, minden esetben kerüljük el a keresztbe csíkos ruhákat, mert azokban még szélesebbnek és terebélyesebbnek fogunk látszani!
 • A nagyobb méret nem segít! Gyakran látni arra példát, hogy valaki a méreténél nagyobb számú ruhadarabokkal próbálja takargatni nem tetsző idomait. Ez azonban rossz taktika, mert egyrészről csak még jobban felhívja ezzel a figyelmet a problémára, másfelől pedig még nagyobbnak látszik majd az adott ember, mint amekkora valójában. Ügyeljünk rá, hogy mindig a megfelelő méretű ruhát vegyük meg!

[szerkesztés] Kapcsolódó videó


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka