Műköröm alapanyagokat kiválasztani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell műköröm-alapanyagokat kiválasztani?

A műköröm alapanyagok és kellékek már rengeteg formában és színben a rendelkezésére állnak, s csakúgy, mint a divat mindig képes megújulni. A trend és a vendégek igényei igazán nagy kihívást jelentenek, de a végeredmény nem csak a szakmai tudáson múlik.

[szerkesztés] Lépések

 1. A műköröm készítés alapanyagait tekintve kettőt különböztethetünk meg, az egyik a por és a folyadék kombinációjaként levegőre megkötő porcelán, valamint a zselé, ami UV fény hatására szilárdul meg. Mindkét alapanyag alkalmas tip bevonására, saját köröm megerősítésére és épített köröm készítésére, egyes fajtájuk pedig a díszítésre.
 2. A körömágy hosszabbító zselék illetve porcelán porok a kicsi vagy aránytalan körömággyal rendelkező hölgyek körében népszerűek. A különleges hús színű műköröm zselék és porcelán porok megegyeznek a természetes körömágy színével, amely segít meghosszabbítani, megnagyobbítani a körömágyat, elfedve a természetes köröm hibáit.
 3. Az építő zselék tulajdonságát tekintve nem túl lágyak és nem is túl sűrűk. Az építő zselék közül az üvegszálas zselék annyiban különböznek a többi építő zselétől, hogy több ezer kis üvegszálat tartalmaznak, amelyekkel extrém hosszú körmök is tartósak maradnak. Az építő zseléknél érdemes figyelembe venni, hogy melyik alkalmazható inkább alap és melyik a fedő zseléként, esetleg mindkét funkciót egyszerre képesek –e betölteni. Az építő zselék színe főként átlátszó, de az enyhe rózsaszínek is divatosak.
 4. A színes zselé a körömdíszítés egyik leggyakoribb alapanyaga, hiszen segítségükkel igen sokféle mintázat készíthető el. Az alapköröm megépítését követően a színes zselével és a megfelelő méretű ecsetek segítségével akár színátmenetes hátteret is készíthetünk. A színes zselé réteg csupán egy vékony felületet képez, így az a következő töltésnél könnyen lereszelhető, lehetőséget adva egy új minta elkészítéséhez. Az elkészült műköröm felületére ma már zseléből is készíthetünk 3D hatású mintázatot.
 5. A műköröm díszítésére alkalmas színes zselék és porcelánporok mellett népszerűek a csillámporok, a különböző formájú flitterek, hologramos lapocskák, díszítő golyók, melyek a francia végeken leginkább alkalmazható díszítők. Az egyszínű műkörmöket könnyen feldobhatjuk gumi díszekkel, vagy körömmatricával. A körömdíszítésre továbbá rendelkezésre állnak a különböző méretű Swarovski kristályok és a törött kagylók, valamint a műköröm akril festékek színes kavalkádja.

[szerkesztés] Tippek

 • Mindig használjunk azonos márkájú termékeket, az anyagok tökéletes illeszkedése érdekében!
 • A divatot folyamatosan kísérjük figyelemmel!
 • Merjünk merész ötleteket megvalósítani úgy, hogy a rendelkezésre álló divatszínek maximális lehetőségét tudjuk kihasználni!
 • A vendégek igényeit mindig tartsuk tiszteletben!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Műköröm zselék, porcelánporok és azok színes változatai.
 • Ecsetek, reszelők és egyéb kellékek.
 • Műköröm akril festékek.
 • Körömdíszítők.
 • Műköröm minták és képek.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A műköröm alapanyagokról érdemes minél több információt begyűjteni, s nem csak a termékleírásokat, de a fórumokon elhangzott véleményre is alapozzunk.
 • Érdemes a színkombinációk elkészítése előtt hasonló műköröm minták képeit nézegetni. Így elkerülhető a színek diszharmóniája.
 • A különleges körömdíszek beépítése előtt érdemes fórumokon tanácsot kérni.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Csgyi, Hogyankell, Kiscsillag