Luxort játszani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell luxort játszani?

Manapság már számos módon próbára tehetjük a szerencsénket, hátha ránk kacsint Fortuna. Az egyik ilyen játék a luxor, melynek a hagyományos lottókhoz képest kicsivel bonyolultabb a kitöltési és nyerési szabályzata.

[szerkesztés] Lépések

 1. Döntsük el, hogy saját számokkal szeretnénk játszani vagy gépi (automatikusan kisorsolt) nyerőszámokkal! Ha a gépivel, akkor kérjünk a lottózóban egy sima gépi szelvényt! Amennyiben saját számokkal akarunk játszani, nekünk kell kitölteni a szelvényt!
 2. Hány számot kell kiválasztani? Összesen 20 (5X4) számot kell kiválasztanunk a 75 megadott számból. Oszloponként 4 számot kell bejelölni a szelvényen! Ez a kinyomtatott szelvényen már egy 5X5-ös négyzetben fog megjelenni, melyben minden oszlopból egy számot egy szkarabeusz bogár helyettesít.
 3. Hogyan kell értelmezni a szelvényt? Az 5X5-ös négyzet egy képből és keretből áll, melyet egy vonal is elválaszt egymástól. A kép a belső 3X3-as négyzet, mely 6 számból és 3 szkarabeusz bogárból áll, a keret pedig körülötte található, melyben 14 szám és két szkarabeusz bogár helyezkedik el.
 4. Hogyan nyerhetek? A szelvényeken található négyzeteket nyerési szempontból külön kell kezelni!
  1. Kép.jpg
   Kép nyertes: A kép nyertes az, akinek a szelvényén lévő négyzetek egyikében található kép összes számát (mind 6–ot) kisorsolták.
  2. Első kép: ez egy speciális nyereményösszeg, amely azt a játékost illeti meg, akinek a sorsolási sorrendben kihúzott nyerőszámokból először gyűlik össze a képben található összes szám.
  3. Keret.jpg
   Keret nyertes: A keretért járó nyereményre az jogosult, akinek legalább az egyik négyzetében található keret összes számát (14db) kisorsolták az a heti játék során.
  4. Első keret: ez egy speciális nyereményösszeg, amely azt a játékost illeti meg, akinek a sorsolási sorrendben kihúzott nyerőszámokból először gyűlik össze a keretben található összes szám.
  5. Telitalálat.jpg
   Telitalálat (Luxor): Erre a nyereményre az jogosult, akinek az egyik négyzetének az összes számát, azaz mind a 20 nyerőszámát kisorsolják.
  6. Jackpot: A játék főnyereményét (Jackpotot) az kapja, akinek az arra a hétre vonatkozó határszámon belül jön össze a telitalálata. A határszám azt mutatja meg, hogy az adott héten legfeljebb hány nyerőszám kisorsolásával kell elérni a telitalálatot a Jackpot nyeremény eléréséhez.
 5. Ellenőrizd le a heti nyerőszámokat, hogy megtudd nyertél-e!
 6. Ha nyertél, akkor váltsd ki a nyereményed egy lottózóban!

[szerkesztés] Tippek

 • A számhúzást a tévé is közvetíti a számhúzás napján (szombaton), de a nyerőszámokat, illetve a határszámokat a Szerencsejáték Zrt. weboldalán is megtalálhatják a játékosok.
 • Mivel viszonylag sok szám kerül kihúzásra és azok sorrendje sem mindegy, ezért viszonylag könnyű „elnézni”, hogy nyertünk-e, ezért mielőtt kidobnánk a szelvényt érdemes a lottózóban leellenőriztetni a gép segítségével, hogy biztosan nyeretlen-e!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Toll
 • Kitöltő szelvény
 • Nyerőszámok
 • Betöltött 18 életév
 • A szelvény ára

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A szerencsejáték csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!
 • A szerencsejáték könnyen függőséghez vezethet, mely súlyos anyagi, családi problémákat okozhat az egyének életében, ezért ha Ön vagy szerette hasonló helyzetbe kerül, azonnal kérjen szakmai segítséget ennek kezeléséhez!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka