Lerázni egy srácot

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell lerázni egy srácot?

Lerazni egy sracot.jpg
Néha előfordul, hogy egy srác nem veszi észre, hogy az irántad táplált érzéseit nem viszonzod vagy a kezdetekkor még jó ötletnek tűnt randizni vele, de rájössz, hogy tévedtél. Ilyenkor nincs mit tenni, le kell rázni, de néha ez bizony elég nehéz tud lenni, különösen akkor, ha azért nem akarsz magas sarkúban átgázolni a szívén.

[szerkesztés] Lépések

  1. Légy őszinte! Ha valakit le akarunk rázni, gyakran azon gondolkozunk, hogy mit is találjunk ki. Egy kitalált sztorit egyébként is nehezebb megvédeni, ha ellenérveket hozna fel. Őszintén mondd el, mit érzel, hogy nem akarsz vele kapcsolatot, s kérd meg, hogy tisztelje ezen álláspontodat. Ha nem akarod, nem kell felajánlanod, hogy maradjatok barátok, egyszerűen mondd meg neki, hogy a legjobb, ha mostantól külön utakon jártok. De ne vidd túlzásba a magyarázkodást, mert attól úgy érezheti, hogy nem vagy biztos a döntésedben, s még van esélye.
  2. Hárítsd el a közeledéseit! Ha már megmondtad neki, hogy nem szeretnél vele többet találkozni, és mégis hívogat, ne válaszolj. Ha lehet, blokkold a számát.
  3. Vedd figyelembe az ő érzéseit is! Amikor lekoptatod a srácot, ne taposs bele a lelkébe, ne mondj neki kegyetlen dolgokat.
  4. Szemtől szembe! Ne kérj meg mást, hogy beszéljen vele, ne közöld sms-en, telefonon vagy galambpostával. Ez egyfelől érzéketlen, másfelől gyerekes hozzáállás. Az egyetlen eset, amikor nem kell szemtől szembe lerázni a srácot, ha attól tartasz, hogy erőszakoskodni fog.
  5. Engedd el! Ha nem akar végighallgatni, hanem sarkon fordul, s el akar menni, hagyd!
  6. Mutasd be másnak! Azért, mert neked nem jön be, másnak még tetszhet. Ha tudsz olyat, akinek tetszik, mutasd be neki.

[szerkesztés] Tippek

  • Nem éppen ez a legegyenesebb megoldás, de ha elég hülyén viselkedsz vagy otromba dolgokat csinálsz (piszkálod az orrodat és hasonlók), előbb-utóbb talán magától is le fog kopni a srác.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • hidegvér

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha a srác komolyan zaklat, s veszélyben érzed magad, fordulj a rendőrséghez.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag