Leánybúcsút szervezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell leánybúcsút szervezni?

http://www.freedigitalphotos.net/images/Friends_g364-Group_Of_Woman_At_Cocktail_Party_p33355.html

Chippendale fiú, pénisz alakú torta és petrezselyemárulás – általában ezek egy leánybúcsú kulcsszavai. Ugyan már, ennél lehetünk ötletesebbek!

[szerkesztés] Lépések

 1. Ki szervezi? Általában a menyasszony barátnői, esetleg testvére, kolléganői, unokatestvére stb.
 2. Kik viselik a költségeit? Általában mindenki fizet saját maga után, valamint a résztvevők összedobják a menyasszonyra eső részt. A lényeg, hogy ez minden résztvevő előtt előre tisztázva legyen.
 3. Milyen legyen? Először is mindig vegyük figyelembe a menyasszony karakterét. Egy igazi punk csaj nem biztos, hogy ugyanarra vágyik, mint egy csendes, otthonülős leányzó. De legfőképpen azt ne feledjük, hogy ez nem a MI bulink, tehát az, hogy NEKÜNK ez vagy az bejönne, még nem biztos, hogy az ünnepeltnek is.
 4. Fogj hozzá időben a szervezéshez, hiszen az utolsó pillanatban megtervezett lánybúcsúkban általában kevés az ötletesség.
 5. Kérj meg ismerősöket, akik segítenek! Ezek lehetnek azok, akik még részt fognak venni a lánybúcsún, de jó, ha olyanokkal is elbeszélgetsz, akik már szerveztek ilyet, vagy legalábbis részt vettek rajta.
 6. Kérdezd meg az ünnepeltet! Még lehet hagyni meglepetéseket a nagy bulira úgy is, ha kikérdezed kicsit a menyasszonyt, hogy mi az, amit biztosan nem szeretne, milyen típusú lánybúcsút képzelt el. Megkérheted arra is, hogy írjon egy listát, hogy kiket szeretne látni a lánybúcsúján, hiszen így biztosan nem marad ki senki, akihez ragaszkodik.
 7. Hol legyen? Ebben kulcskérdés például, hogy honnan jön az ünnepelt és a barátnők, hiszen előfordul, hogy az ország más-más részéről, esetleg különböző országokból kell összesereglenie a résztvevőknek.
 8. Milyen hosszú legyen? Ehhez el kell dönteni, hogy mit is szeretnétek, csak egy beszélgetős délutánt esti bulival vagy hosszú hétvégét például bécsi wellnessezéssel és városnézéssel (meg persze bulival...).
 9. Jobb, ha nem az esküvő előtti estére szervezitek a leánybúcsút, hogy a menyasszony top formában lehessen a nagy napon, és önfeledten tudja élvezni a bulit is.
 10. Dobjátok fel az alapötletet. Rendben, leánybúcsú, de lehet csinálni neki valami tematikát. Így nem muszáj mindenkinek egyenpólóban feszítenie (az ünnepeltnek természetesen rózsaszínben), hanem a tematika alapján is összeöltözhettek, így sokkal kreatívabb, ha például hippiknek vagy csajos sorozatok (Szex és New York, Született feleségek) szereplőinek öltöztök.
 11. Ha a menyasszony inkább otthonülős, akkor valakinél szervezzetek egy csajos, beszélgetős, meghitt estét.

[szerkesztés] Tippek

 • Készítsetek egy egyedi albumot, amibe mindenki beleírhat valami jó vagy vicces tanácsot a menyasszonynak, esetleg felidézhet néhány régi emléket. Ha előre készültök kinyomtatott fényképekkel, azt is beleragaszthatjátok. Hagyjatok helyet a később bekerülő, leánybúcsús képeknek is.
 • Jósold meg a jövőt! Szedjetek össze egy csomó magazint, és egy füzetbe a menyasszonynak egyfajta kollázst kell készítenie bizonyos témákban (hogyan képzeled el az életed 10 év múlva, milyennek képzeled el az első gyereked stb.). Érdekes lesz visszanézni 10-20 év múlva.
 • Itt rengeteg ötletet találsz arra, hogy milyen játékokat tudtok játszani.
 • Lánybúcsú játékok, ötletek magyarul.
 • Mindenképpen adjatok valami egyedi ajándékot.
 • Ne felejtsétek, az egésznek a lényege, hogy együtt töltsetek barátnők egy (két, három...) kellemes napot az esküvő előtt.
 • A szervező mindenkinek adja meg az elérhetőségeit.
 • A meghívók kiküldésekor kérjünk meg mindenkit, hogy mindenképpen jelezzen vissza, hogy tud-e jönni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • kreativitás
 • a menyasszony igényinek ismerete

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne felejtsétek, hogy egy-egy "húzós poén" nektek talán vicces, de ha menyasszony karaktere nem olyan, kellemetlenül érezheti magát, akár el is ronthatjátok a kedvét.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag, Missbride