Kleopátra fürdőt venni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Kleopátra fürdőt venni?

Tejfurdo .jpg
A mendemondák szerint Kleopátra igazi szépség volt saját korában. A több mint 2000 évvel ezelőtt uralkodó egyiptomi királynő bája nemcsak a férfiakat kápráztatta el, de női társai is istenítették, sokszor utánozták Kleopátrát öltözködésében és a hajformázási trendekben. Bőrének bársonyosságát állítólag az egyedi fürdőjének, a Kleopátra fürdőnek köszönhette. Minden este az uralkodónő fürdővizéhez szamártejet, pár kanál mézet és különböző illóolajokat öntöttek. A tej magas zsírtartalma táplálja és feszessé teszi a bőrt. A méz bőrlágyító, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása mellett rengeteg jótékony ásványi anyagot is tartalmaz, mely szintén a bőr fiatalítását segíti elő. Legfőképp a száraz bőrűeknek lehet üdítő hatású ez a fürdő. A természetes gyógymódok és az összetevők pozitív hatásai miatt manapság is használják, kiemeltképpen a wellness központokban, pedig otthon is egyszerű elkészíteni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Szerezd be a hozzávalókat! A legjobb tejfajta igen zsíros, lehetőleg házi tehén- vagy kecsketej. Ezeket nem kell felforralni a fürdővízhez, mint ahogy a fogyasztáshoz szokás. Ha olcsóbb verziót szeretnénk, akkor egy zsírosabb (3,5 %) bolti tejfajta is megfelelő lehet. Mézből szintén valamilyen házi mézet ajánlott beszerezni, ugyanis ezek nincsenek utókezelve, így minden fontos tápanyagot tartalmaznak.
 2. Zuhanyozz le a fürdővíz előtt! Így megszabadítod tested a kosztól, tehát a fürdőben már a tiszta bőrödet érheti a tápláló tej és méz.
 3. Öntsd bele a kádba először a tejet!
 4. Keverd bele a mézet!
 5. Engedj hozzájuk vizet! A legjobb hőmérsékletű 37-38 fok körüli. Ha hideg a tej, akkor eleinte nyugodtan engedheted forrón a vizet, hogy kiegyenlítődjenek a hőmérsékletek.
 6. Ejtőzz a Kleopátra fürdőben legalább 20 percet, és élvezd ki az egyiptomi luxust!

[szerkesztés] Tippek

 • Bio hatású lehet még a zabtej, rizstej vagy mandulatej is. Ezek is zsírosak, ráadásul kicsit olajosak is, ami csak még jobb a száraz bőrnek.
 • A fürdőt feldobhatod különböző illóolajokkal, mely a relaxációt, az ellazulást és a feltöltődést is segíthetik. Például rózsaolaj, jojobaolaj, mandulaolaj stb. Mivel erős koncentrátumok, így egy kádnyi fürdővízhez bőven elég 4-5 csepp.
 • Létezik egy másik módszer is, melyben tejszín is szerepel. A tejszín még zsírosabb a sima tejnél, így ez a kombináció fokozottan jó a bőrnek. Ennél a módszernél 1 liter tejhez 2 dl tejszínt és 3 evőkanálnyi mézet melegítünk lábosban. Nem kell felforralni, csak melegíteni, és a fürdővízhez önteni.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • 1,5 liter zsíros tej
 • 2 dl tejszín
 • 3 evőkanál méz
 • illóolajok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne legyen se túl meleg, se túl hideg a fürdővíz! A meleg nem tesz jót a bőr szerkezetének, a hidegben pedig könnyen megfázhatsz, főleg télen.
 • Ne használj tesztelés nélkül illóolajokat! Sosem tudhatod, hogy allergiás vagy-e valamelyikre. Így lehetőleg még a megvásárlás előtt teszteld le a csuklódon. Ha perceken belül nem jelentkezik pirosság és/vagy viszketés, akkor nyugodtan használhatod a fürdővízhez is.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Noatah