Kitalálni, hogy ki küldte a Valentin-napi képeslapot

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell kitalálni, hogy ki küldte a Valentin-napi képeslapot?

Valentin napi szerelmes level.jpg
Valentin-napon bizony megesik, hogy ismeretlentől kapunk szerelmes üzenetet. Ha szeretnéd megtudni, hogy ki küldte, olvasd el a cikkünket. Bár a nevét nem adjuk meg, néhány ötletet igen, hogy kitaláld.

[szerkesztés] Lépések

 1. Gondold végig, hogy hogyan kaptad meg az üzenetet!
  • Ha házhoz vitték, akkor valaki olyan lehet, aki a környéken lakik, vagy arra jár dolgozni, iskolába.
  • Kérdezd meg a környezetedben lévőket, hogy beszéltek-e valakivel akkortájt, amikor a levelet hozták neked. Lehet, hogy például a szomszéd néni látta, amint bedobták.
  • Ha postán küldték, akkor valaki olyan, aki ismeri a címed.
  • Postai küldemény esetén nézd meg a pecsétet, így kiderül, hogy hol adták fel, így szűkítheted a kört.
  • Ha a suliban vagy a munkahelyen találod, akkor valószínűleg egy csoport- vagy osztálytársad, kollégád áll a dolog mögött. Ez esetben megvan az esélye, hogy figyel téged, hogy észrevetted-e az üzenetet, és hogy miként reagálsz rá.
 2. Alaposan vizsgáld meg a képeslap stílusát. Romantikus, vicces, humoros, taktikus, minimál vagy alapos? Általában a titkos imádók egyéni ízlésüknek megfelelő lapot választanak. A helyi Humor Heroldnak biztosan más stílusa van, mint egy visszahúzódó, romantikus srácnak.
 3. Analizáld az üzenetet.
  • Az illető esetleg elhint egy morzsát a szövegben, ami nyomra vezet. Gondolj vissza például a lehetséges személyekkel folytatott beszélgetéseidre. Esetleg a tipikus szavai benne vannak a levélben, vagy utalás egy korábbi dologra veletek kapcsolatban.
  • A kézírása ismerős neked?
 4. Ha már valamelyest leszűkítetted a listát, egyenként ülj le a lehetséges imádókkal egy beszélgetésre. Valahogy célozgass a Valentin-napra, esetleg említsd meg, hogy kaptál egy lapot, és nézd meg, hogy reagál. Ha nem jön zavarba, akkor vélhetően rossz nyomon jársz. Ha azonban láthatóan kényelmetlenül érzi magát, és érdekli a téma, lehet, hogy telibe találtál.
 5. Kérdezz rá, hogy küldött-e bárkinek is képeslapot ezen a Valentin-napon. Ha a válasz egyértelmű nem, akkor ejtsd a témát. Ha igent válaszol, kérdezd meg, hogy kinek. Így ha neked, nyert ügyed van, ha pedig kiderül, hogy másnak, akkor sem esel pofára, hiszen ő nem tudja, hogy esetleg rá gondoltál.
 6. Ha már biztosan tudod, kitől kaptad az üzenetet, akkor már rajtad áll, hogy miként cselekszel: hagyod, hogy tovább epekedjen utánad, elutasítod vagy esélyt adsz egy kapcsolatnak.

[szerkesztés] Tippek

 • Bár a Valentin-nap elsősorban a szerelmeseké, a barátok is adhatnak egymásnak kedves képeslapokat, és tehetik egy kicsit a barátság napjává is – különösen, ha egyedülállók vagytok.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • jó megfigyelőképesség

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne feledd, hogy néha egyesek csak tréfából küldenek Valentin-napi üzenetet. Az, hogy ki a tréfa tárgya, nos, az lehet mind a küldő, mind az, aki kapja a levelet. Ha csak erről van szó, ne keseredj el, hanem nevess rajta egyet te is.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag