Kitölteni a népszámlálás 2011 online kérdőívet az interneten

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kitölteni a népszámlálás 2011 online kérdőívet az interneten?

Nepszamlalasi-kerdoiv-kitoltese-hogyan-kell.jpg

Végre elérkezett az idő, így a kérdőíveket a 2011-es népszámlálás alkalmával először bárki online is kitöltheti. Fontos, hogy erre 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőség, ezt követően a népszámlálási kérdőívek kitöltésére csak egyénileg, vagy kérdezőbiztos segítségével van mód. Ez a módszer gyors, ráadásul az adatbevitel során a rendszer folyamatosan támogatja, segíti a kérdések helyes kitöltését.

[szerkesztés] Lépések

 1. Keresd meg az internetes belépési kódot! Ez a szeptember végéig postán kapott népszámlálási kérdőíven (vagy hivatalos nevén adatszolgáltatói borítékban) található 8 karakteres kód. Ezzel a kóddal tudod valamennyi, az adott lakásban élő személy kérdőívét is kitölteni.
 2. Látogass el a www.enepszamlalas.hu oldalra.
 3. Az oldalon add meg a belépési kódodat. Figyelj a kis- és nagybetűkre. Ha mindent pontosan gépeltél be, akkor megjelenik az elektronikus népszámlálási kérdőív.
 4. Elsőként a lakáskérdőívet kell kitölteni! Ezt a kérdőívet csak egyszer kell kitöltened.
 5. Ezt követően a személyi kérdőíveket töltsd ki! A személyi kérdőívet annyi példányban kell kitölteni, ahányan életvitelszerűen az adott lakásban élnek. Plusz személyi kérdőívet az oldal fejlécében látható menüpontok segítségével adhatsz hozzá az adatlaphoz.
 6. Az adatlap kitöltésével kapcsolatban olvasd el a Hogyan kell kitölteni a népszámlálás 2011 nyomtatott kérdőívet?, ebben is sok hasznos információt találsz.
 7. Ellenőrizd a kérdőívet! Kattints az oldal tetején látható ellenőrzés gombra, ha mindent jól adtál meg, akkor egy köszönőoldal jelenik meg. Az itt található kódot kell majd bediktálnod a népszámlálási biztosnak, aki ez alapján fogadja el az online kérdőív kitöltését.

[szerkesztés] Tippek

 • Az internetes népszámlálási kérdőív kitöltése során az egyes kérdések megválaszolását beépített magyarázatok segítik.
 • Az internetes válaszadás bármikor megszakítható, a rendszer elmenti az űrlapot, így később ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk.
 • A kitöltéssel kapcsolatos technikai problémákra a következő, ingyenesen hívható telefonszámokon kapsz segítséget: 06-80-200-214, 06-80-200-224


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • számítógép
 • internet
 • kb. 20 perc szabadidő


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A kérdőív kitöltéséről kapott visszaigazolást őrizd meg. Később ezzel tudod egyértelműen igazolni, hogy kitöltötted a népszámlálási kérdőívet.
 • Ha az internetes kitöltést választod, a lakásban élő valamennyi személyről ezen a módon küldj be adatot!
 • Az internetes válaszadásra csak 2011. október 1. és 2011. október 16. között van lehetőséget.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell