Kimosni a plüssállatokat

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kimosni a plüssállatokat?

Plussallat-mosasa1.jpg

Egy idő után a dédelgetett plüssállatok megsínylik a szeretgetést, és némileg már koszosak lesznek, no meg nem túl illatosak. Utána pedig már egyre kevesebbet szeretgetjük ezeket. Ha csak a felületét tisztítjuk meg, azzal nem érünk el megfelelő eredményt, ezért érdemes mosógépben kimosni a plüssállatot, azonban nem árt egy-két dologra odafigyelni, hogy ne károsodjon.

[szerkesztés] Lépések

 1. Ellenőrizd, hogy a plüssállat mosható-e?. A moher, a gyapjú, a műselyemből készült plüss vagy az alpaka gyapjú nem alkalmas a mosógépben mosásra. Ha a plüssállaton szerepel a jel, hogy nem mosható, sajnos csak a felületi mosásban bízhatsz.
 2. Hozd rendbe a plüssállatot! Ha szakadások vagy hiányzó részek lennének rajta, azt előbb rendbe kell hozni, meg kell varrni, különben könnyen tönkremehet a mosásban.
 3. Tedd a plüssállatot egy párnahuzatba, és gombold össze vagy biztosítótűvel kapcsold össze, hogy a plüssállat ne eshessen ki belőle.
 4. Tedd a játékot a mosógépbe! Használj a mosáshoz egy kevés mosószert vagy mosódiót. Utóbbi különösen azért jó, mert hipoallergént tartalmaz, így jó a porallergiával küzdő gyerekek esetében.
 5. A mosógépet állítsuk alacsony hőfokra és gyengéd mosásra! A forró víztől a plüssállat veszíthet a színéből, míg erős mosás esetén sérülhet a játék.
 6. Szárítsuk meg! A legjobb, ha szárítógép helyett inkább felakasztjuk valahova és hagyjuk megszáradni.
 7. Egy fogpiszkáló segítségével távolítsuk el a plüssben lévő összecsomósodott részeket! Plussallat-mosasa2.jpg

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nagyon összecsomósodott a „szőre” a plüssállatnak, ki is fésülhetjük!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • tű, cérna
 • biztostű
 • mosógép
 • fogpiszkáló vagy fésű

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Amikor az állatot szárítjuk, ne tegyük a napra, mert kiszívhatja a színét.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Hogyankell, Kiscsillag