Kerti nappalit berendezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell kerti nappalit berendezni?

Kerti-jarda-epitese-terkobol-hogyan-hk.jpg

A természet lágy öle vegyítve a nappali kényelmével, miért is ne? Manapság egyre többen alakítanak ki a kertben vagy éppen a teraszon nappalit, s így együtt élvezhetik a könnyed kikapcsolódást és a friss levegő fantasztikus hatását. Nézzük mire lesz szükséged a kerti nappali berendezéséhez.

[szerkesztés] Lépések

  1. Elsőként válassz megfelelő bútorokat! Ahogy a klasszikus nappali is elképzelhetetlen kényelmes, hangulatos bútorok nélkül, úgy a kerti nappali kialakítása során is kihagyhatatlanok a megfelelő darabok. Természetesen itt érdemes a környezeti hatásoknak jobban ellenálló kerti bútorokra alapozni a”zöld nappalit”, vagy gondoskodni az árnyékolásról, illetve a bútorok esővédelméről. A hangulat és a kényelem megteremtéséhez kitűnő alapot teremt pl. egy kerti szófaszett, melyben kanapé, fotelek, kis dohányzóasztal, no és persze a benti bútorokat megidéző párnázat is megtalálhatók.
  2. Dobd fel további textilekkel a kerti nappalit! Ha megvannak a bútorok, a nappali hatást tovább erősítik a különböző textil kiegészítők, így például a terítők, ha a vásárolt bútornak nem volt tartozéka, akkor pl. a kispárnák, illetve díszpárnák.
  3. Válassz megfelelő burkolatot! Ha a bútorokat nemcsak úgy a fűben helyezed el, hanem gondoskodsz valamilyen fa vagy térkő alapú burkolatról a nappali részén, az kényelem és hangulat tekintetében is sokat ad hozzá a kerti élményhez.
  4. Dobd fel kerti nappalidat szórakoztató elektronikai kiegészítőkkel! Elképesztő hangulatot teremthet egy nyári estén valamilyen film megtekintése, így egy projektorral és kivetítővel már valóban 100 százalékban megidézheted a nappali hatását a kertedben.

[szerkesztés] Tippek

  • A kerti bútorok esetében egyébként rendkívül széles a választék a rattantól kezdve a különböző fémvázas szerkezeteken át az igényesebb műanyag kivitelig, szinte minden igényre és pénztárcára találhatsz megoldást.
  • Tovább fokozhatod a hatást olyan, klasszikusan valóban már csak inkább a házban található eszközök és kiegészítők kerti használatával, mint pl. a tükör, a fogas vagy akár egy mini elektromos kandalló.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Kerti bútor
  • A hagyományos nappaliban megtalálható további kiegészítők
  • A még komolyabb hatás érdekében akár elektromos kivezetés, tv készülék (csak maximális védelem mellett, pl. teraszon)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Amennyiben a zöld nappali elektromos eszközöket is felvonultat, mindenképpen gondoskodj a megfelelő védelemről, csak IP66-os jelzéssel ellátott csatlakozókat, illetve eszközöket alkalmazz. Ha nem használod az eszközöket, mindenképpen áramtalaníts, illetve fedetlen kerti nappali esetén soha ne hagyd kint ezeket!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell