Karácsonyi angyalkázást csinálni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell karácsonyi angyalkázást csinálni?

Titkos mikulas.jpg
Ki ne szeretné karácsony környékén megajándékozni a szeretteit, barátait? Persze ajándékot kapni is jó érzés. És mi van akkor, ha összekötöd a kettőt? Az angyalkázásban az a jó, hogy meglephetsz valakit, miközben téged is egy ajándék vár. Ebben a játékban csak nyerni lehet, vágj hát bele.

[szerkesztés] Lépések

 1. Elsőként azt kell megtudni, hogy kinek kell az ajándékot készítened. Az angyalkázás azért van nagyszerűen kitalálva, mert a játékban résztvevők közül csak egy valakinek kell ajándékot adnod, és te is kapsz valakitől egy meglepetést. Hogyan osszátok szét, hogy ki kinek ad ajándékot? Ezt többféle módon is megtehetitek.
 2. A legrégebb óta létező megoldás az, hogy a résztvevők nevét felírod egy-egy cetlire. Összekevered, és mindenki húz egyet a nevekből. Ha valaki saját magát húzta, az visszadobja a cetlit és húz egy másikat.
 3. Ha nehezebb összeegyeztetni a találkozást a nevek kihúzásához, akkor több virtuális lehetőség is van.
 4. Emailben elküldheted a résztvevőknek azt, hogy kit húztak. Ilyenkor neked nagyon oda kell figyelned, hogy ki ne maradjon senki.
 5. Ha teljes meglepetést szeretnél, akkor használhatsz erre kifejlesztett alkalmazást vagy programot. Ebben az esetben mindenki regisztrál, és a program elküldi a résztvevőknek, hogy kit kell megajándékozni.
 6. Fontos, hogy a húzáskor meghatározzátok a kereteket.
 7. Közösen beszéljétek meg, hogy mekkora lehet az ajándék maximális érzéke.
 8. Előre egyezzetek meg az átadás időpontjában, hogy mindenkinek kellő ideje legyen az ajándék összeállítására.
 9. Esetleg megállapodhattok különleges kiegészítésekben is. Ilyen például az, hogy minden ajándékban kell lennie egy kézzel készített dolognak, vagy egy üzenetnek.
 10. Ha mindent egyeztettetek, nincs más hátra, mint összeállítani az ajándékot, és örömöt szerezni egymásnak. Hiszen ez az angyalkázás lényege.


[szerkesztés] Tippek

 • A résztvevők akár összeállíthatnak egy kívánságlistát, mellyel segíthetik a többieket ajándékötletekkel.
 • Az átadást tehetitek különlegessé. Amikor egymásnak átadjátok az ajándékot, például verset kell mondani, vagy néhány jellemzőt arról, akit húztál. A többiek pedig megpróbálják ez alapján kitalálni, hogy kinek készítetted az ajándékot.
 • Ha az emailt választod a nevek elküldésére, megkérheted egy, a csoporton kívüli ismerősödet, hogy segítsen a kiküldésben. Így neked is meglepetés lesz, hogy ki kit ajándékoz meg


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • egy csapatra
 • cetlikre
 • tollra
 • alkalmazásra, programra
 • ajándékra
 • egy jó hangulatú összejövetelre


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mielőtt összeírnád a részvevőket, mindenkit kérdezz meg, hogy szeretne e részt venni a játékban. Senkinek nem tesz jót, ha kényszerből kell ajándékoznia.
 • Ha igazi meglepetést szeretnél, ne áruld el senkinek, hogy kit húztál, és a többi résztvevőt is kérd meg a titoktartásra. Sokkal jobban fogjátok élvezni az ajándékozást, ha mindenkinek meglepetés lesz.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk