Karácsony estére ruhát választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell karácsony estére ruhát választani? (Nőknek)

A karácsonyi időszakban minden a meghittségről szól.
Kariruha.jpg
Ezt próbáljuk kifejezni az otthonunk kidekorálásával, az ünnepi terítékkel, az illatokkal és az ízekkel, egyszóval minden létező módon. Az igyekezet itt nem állhat meg, hiszen az idilli hangulathoz hozzátartozik az ünnepi öltözet is. Egy csinos szettben az emberek viselkedése is változik, kissé az alkalomhoz finomodik, arról nem is beszélve, hogy ezzel megtiszteljük az ünnepnapot és a szeretteinket egyaránt. Hogyan válasszunk karácsonyra ruhát, ha stílusosak szeretnénk lenni? Le kell-e mondani a kényelemről a divat javára? Az alábbi útmutatóból kiderül, hogyan csempésszük bele a karácsony meghitt melegét az öltözködésünkbe, hogy a szeretet ünnepén is ízig-vérig nőnek érezzük magunkat.

[szerkesztés] Lépések

 1. Határozzuk meg, milyen színvilágot fogunk követni a szett összeállítása során! Az öltözködésben is visszaköszönhetnek a karácsony színei, amennyiben a fehér, a piros vagy a zöld mellett döntünk, de kitűnő választás lehet a krémszínű és a bézses árnyalat, illetve az örök klasszikus, az elegáns fekete is. Az ünnepi csillogás megjelenhet az outfiten arany vagy ezüst, esetleg bronz formájában, ám ezek keverése nem ajánlott.
 2. A tervezéskor kövessük a kevesebb több elvét, hogy letisztult, stílusos megjelenésünk legyen.
 3. Válasszunk fazont! A karcsú hölgyeken igazán mutatós lehet egy testhezálló darab, amiről senkit sem szeretnénk lebeszélni, de mielőtt belebújnánk legújabb szexi ruhakölteményünkbe, gondoljuk át még egyszer, milyen alkalomra készülünk. Karácsony lévén nagyon valószínű, hogy a program evés, evés és evés lesz. A rengeteg finomság nem fog nyomtalanul eltűnni az asztalról, és a vacsora után könnyen kellemetlenül érezhetjük magunkat, ha alig bírunk megmozdulni a ruhánkban. A stylistok tanácsára bátran viseljünk az ünnepnapon bő fazonú ruhákat, amelyek ugyanúgy lehetnek elegánsak, ha különleges anyagból készültek, esetleg gyöngyökkel díszítették őket, de kiegészítőkkel vagy egy ütős frizurával is feldobhatjuk az összhatást.
 4. Keressünk kiegészítőket a ruhához! Egy visszafogottabb darabhoz nyugodtan viselhetünk karakteresebb, látványosabb kiegészítőt. Ez lehet egy szép ékszer, öv, sál vagy táska. Egy kis fényesség ezeket is feldobhatja, ha betartjuk itt is a szabályt: az aranyat és az ezüstöt ne keverjük!
 5. Gondoskodjunk megfelelő lábbeliről!
  Karicipö.jpg
  Itt nem feltétlenül magassarkúra kell gondolni. Csak az vegye fel az ünnepi vacsorához, aki kifejezetten jól érzi magát benne, hiszen ez a fő szempont. A karácsonyi összejövetelnek nem a feszengésről és a sajgó lábfejről kell szólnia. Bár arra ügyeljünk, hogy az összkép harmóniát sugározzon, ne üssön el a cipő a szett többi részétől.

[szerkesztés] Tippek

 • Az ünnepi öltözetet valóban csak az ünneplésre öltsük magunkra, a konyhai sürgés-forgásnál és a díszítésnél praktikusabb választás a hétköznapi vagy otthoni viselet. Így megóvjuk a ruhánkat, és mi is kényelmesen vághatunk neki az előkészületekkel járó feladatoknak.
 • Ha szeretnénk fiatalos külsőt varázsolni magunknak, mindenképp a világosabb árnyalatok közül válasszunk. A fehér, a bézs és a púder színek üde kisugárzást kölcsönöznek viselőjüknek.
 • Ha ragaszkodunk a magassarkúhoz, a biztonság kedvéért legyen nálunk váltás cipő is, így ha mégis meggondolnánk magunkat, lesz lehetőségünk komfortosabb lábbelit húzni.
 • Anyagválasztásban az elegáns anyagokon kívül a kötött holmik is szóba jöhetnek. Kényelmes viseletet biztosítanak, ráadásul finom puha és meleg érzést keltenek, ami kapóra jön a téli hidegben, ráadásul kifejezetten ajánlott, ha ki kell mozdulni otthonról.
 • Végül ne feledjük Coco Chanel tanácsát: „A divat első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában. Nincs stílustalanabb nő annál, mint aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában.”


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • tiszta, elegáns és egyben kényelmes ruha
 • mutatós kiegészítők
 • kényelmes cipő
 • karácsonyi hangulat
 • mértéktartás


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A ruha állapota kulcsfontosságú. Az alkalomra csak tiszta, gondozott ruhát vegyünk fel, nehogy slampos hatást keltsünk.
 • A méretünk szerint öltözködjünk. Felöltve nem mutat jól sem a kisebb, sem a nagyobb méretű ruha. Ügyeljünk a visszafogottabb színvilágra. Ha túl sok színt hordunk egyszerre, ízléstelen hatást kelthetünk.
 • Az előnyös kép kialakításhoz vegyük tekintetbe testi adottságainkat, és ennek megfelelően öltözzünk fel.
 • Óvatosan bánjunk a mintákkal. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy különböző mintákat kombinálnak egy szetten belül, de az már összességében túl sok. A minták kordában tartása érdekében fogadjuk meg azt a tanácsot, miszerint mintát vagy csak felül, vagy csak alul viseljünk.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago