Körmöt festeni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell körmöt festeni?

Most megtudhatjátok, mi a köröm lakkozásának menete.


[szerkesztés] Lépések

 1. Alaposan mosd meg a kezed!
 2. A körömre tapadt bőrt told fel, vigyázz, hogy ne okozz sérülést magadnak!
 3. A feltolt bőrt bőrvágó ollóval óvatosan vágd le! Nem kell nagyon mélyre vágnod, hiszen nem véletlenül van ott, ugyanis véd attól, hogy a bacik bejussanak.
 4. A körmödet reszeld megfelelő méretűre és formájúra. Sötét lakkhoz a rövid, természetes alakú, vagy mandula alakúra reszelt körmök illenek. Francia lakkhoz ovális, mandula, kocka is lehet a köröm formája, ízléstől függ.
 5. A köröm felületét fehér színű buffer nevű polírozóval töröld át, hogy ne maradjon csillogó felület. Ezzel a lépéssel távolítod el a zsíros réteget.
 6. Polírozóval (két oldalú) polírozd fényesre a körmöd.
 7. Francia lakkozás: Mindig használj átlátszó alaplakkot! A színes lakkozásnál ez megvédi a körmöd az elszíneződéstől.
 8. Ha megszáradt, kend fel a fehér véget! Ez a legnehezebb lépés, hiszen sok gyakorlás kell hozzá. Én egy fehér tust használok ehhez, amit bármelyik körömlakkos boltban megvehetsz. Pontozó tus a neve, a rotring hegyéhez hasonlít, csak lakk jön belőle, és ecset is tartozik hozzá. Ha véletlenül nagyon kimentél a vonalból, narancspálcikával igazíthatsz rajta.
 9. Amikor ez is megszáradt, jöhet egy-két réteg rózsaszín lakk. Érdemes gyorsan száradó lakkot venni, és mindig a Moyra márkát ajánlom. Olcsó, nem ragad be, sokáig lehet használni, és az ecsetjeik is nagyon jók.
 10. A lakk felvitele: Mártsd az ecsetet a lakkba. Amikor húzod ki, a külső felét töröld le az üveg száján, hogy a feléd eső oldalon maradjon lakk. A köröm közepére helyezd az ecsetet, és húzd el az egyik oldal felé egy íves mozdulattal, majd egy másikkal fedd le az egész körmöt a lakkal, tehát a lényeg, hogy minél kevesebb mozdulattal kend a körömre a lakkot!
 11. Ha a két réteg rózsaszín lakk is megszáradt, még egy réteg átlátszó, szárító lakkal kend be a felületet.
 12. A végén olajozd be a levágott bőröket, hogy ne száradjanak ki.

[szerkesztés] Tippek

 • Kiváló program barátnős estékre. Ha azonban komolyabban szeretnél a témával foglalkozni, netán hivatásszerűen, akkor már 3 hónap alatt elvégezheted a manikűrös-műkörmös-pedikűrös tanfolyamot.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Körömbőr feltoló-kaparó
 • Bőrvágó olló
 • Buffer. Ez egy kemény, szivacs állagú négyzet alapú kis eszköz. Durva polírozásra alkalmas.
 • Polírozó. Általában kettő vagy négy oldalú polírozót tudsz vásárolni.
 • Körömlakkok tetszés szerinti színben
 • Bőrolaj. Ezt körömlakk kinézetű üvegcsében lehet megvásárolni, ugyanolyan ecset tartozik hozzá, ezzel könnyen felviheted a levágott bőrre. A bőr puhítására szolgál, megakadályozza a kiszáradást.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A bőrvágó ollóval vigyázni kell, nagyon éles eszköz.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

AlternaDíva, Hogyankell