Képernyővédő fóliát felhelyezni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell képernyővédő fóliát felhelyezni?

Egy okostelefon, táblagép, vagy bármilyen más érintőképernyős eszköz nem kis beruházás, ráadásul az egyik legkönnyebben sérülő rész éppen maga a képernyő. Ezért is célszerű ezeket az eszközöket fóliával védeni. Az okostelefonokon többnyire már van ilyen, de előfordul, hogy használat közben megsérülnek és cserére szorulnak. Cikkünkben lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan kell a telefonra, illetve egyéb, érintőképernyővel rendelkező eszközre a fóliát felhelyezni.


[szerkesztés] Lépések

  1. Tisztítsd meg az érintőképernyő felületét. Az új fólia csomagjában általában található egy kendő, mely alkalmas erre. Ha már van fólia a képernyővédőn, akkor előtte távolítsd el. A legjobbak a mikro szálas kendők.
  2. Készítsd elő a védőfóliát. A fóliák jellemzően két védőréteggel készülnek. Távolítsd el az első réteget (jellemzően egyes számmal van jelölve). Ezt követően már csak a szélén fogd meg a fóliát, különben szennyeződések kerülnek a ragasztóval ellátott felületre.
  3. Illeszd rá a felületre a fóliát. Fontos a pontos illesztés. Használj egy műanyag lapot, például hitelkártyát az esetleges légbuborékok eltávolításához.
  4. Tépd le a második réteget. Néhány védőfólia esetében még el kell távolítanod egy második réteget is.

[szerkesztés] Tippek

  • Válassz olyan helyet, ahol nincs nagy por, ilyen lehet például egy fürdőszoba tusolás után, de ne legyen túl párás sem a levegő, mert lecsapódhat a kijelző felületén.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Az érintőképernyővel rendelkező eszköz típusának megfelelő védőfólia.
  • Mikrószálas anyag.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Nagyon fontos, hogy a tisztítás során a legapróbb porszemet is eltávolítsd, különben a fólia felhelyezése során buborékok alakulnak ki. Ezek nem csak esztétikailag problémásak, de az érintőképernyő megfelelő működését is akadályozzák.
  • Csak olyan fóliát válassz, amit az adott készüléktípushoz gyártottak, különben rossz lesz az illesztés.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Képernyővédő fólia felhelyezése egy Apple iPhone-ra


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell