Interneten párt keresni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell interneten párt keresni?

Date.jpg

Ma már az életünk egy jelentős részét online éljük, a munkánkhoz is elengedhetetlen, ráadásul számos apró-cseprő ügyet (pl. számlák befizetése, vásárlás) is itt intézünk, és ma már az sem ritka, ha valaki élete szerelmét a neten ismeri meg. De van néhány alapszabály, amit nem árt betartani, ha a netes randizás ingoványos talajára lépünk.

[szerkesztés] Lépések

 1. Vetkőzzük le ellenérzéseinket! Az első és legfontosabb lépés, hogy megszabaduljunk attól a félelmünktől, hogy úgy sem kellünk senkinek, és úgy sem találunk senkit magunknak. Regisztráljunk akár egyszerre több társkereső felületre is, hogy minél nagyobb eséllyel találjuk meg az igazit!
 2. Bízzunk önmagunkban! Ahogy a valódi életben vett találkozásoknál, úgy az internetes társkeresésnél is fennáll az az alapszabály, hogy ha nem szeretjük magunkat, és ez érződik rajtunk, akkor ez a másik felet is eltántoríthatja. Az interneten ez elsősorban a „kétszemközti” chates beszélgetésekben jön elő, ha túl félénken és botladozva reagálunk a másik megjegyzéseire. De mindez annyi könnyebbséget is jelent, hogy nem kell a szemébe nézni a másiknak, és érezni vizslató tekintetét a bőrünkön, így sokkal felszabadultabbak lehetünk, könnyebben adhatjuk önmagunkat.
 3. Készítsünk magunkról egy előnyös fotósorozatot! Első lépésben tegyük magunkat vonzóvá a potenciális jelöltek előtt pár jó profilképpel, viszont erre is igaz, hogy ne legyen túl nagy kontraszt a valóság és a képek között, mivel az igazi kapcsolat a találkozással kezdődik, ami jó, ha nem esik egybe az első nagy csalódással is.
 4. Alaposan töltsd ki a profilodat! Érdemes minél több információt megadni magadról az adatlapodon például érdeklődési kör, nem kedvelt szokások (pl. dohányzás) vagy egyéni kívánságaid tekintetében (pl. állatbarát párt keresek), mivel így már első blikkre is kiszúrhatnak azok, akik hozzád illenek, és jó pár fárasztó, felesleges körtől is megkímélheted magad.
 5. Ne hazudjunk, és vezessük félre a másikat! Ahogy már az előbb is írtuk: „Adjuk önmagunkat”. Persze hazudhatunk itt pár kilót, ott pár centit és egy kis plusz végzettséget, vagy mínusz egy gyermeket az életünkből, de nincs értelme. Ha nem komoly a dolog, akkor úgy is mindegy, jobb, ha előbb megszabadulunk a felesleges köröktől, ha viszont tényleg jól alakulnak a dolgok, és egyszer komolyra fordulhatnak, akkor pedig csak egy jövőbeni kényes szituációba keverjük magunkat, hogy miért hazudtunk, elveszítve ezzel a másik feltétlen bizalmát, mely minden jó kapcsolat alapja.
 6. Ellenőrizzük le a másikat több fórumon! Az, hogy mi nem hazudunk, még nem biztosíték arra, hogy a másik sem teszi, ezért érdemes több felületen is leellenőrizni a másik által megadott személyazonosságot. A Facebook alapvetőnek tűnhet, de ott sokan titkosítják adataikat, viszont érdemes ilyenkor rápillantani az iWiW-re is, mert ott még általában sokkal több infó található meg a felhasználókról. De a legegyszerűbb a Google-t hívjuk segítségül, ami legtöbben esetben mindenkiről tárol valami kis információmorzsát a múltból.
 7. Mindig közösségi térbe szervezd le az első találkát! Ennek előnye, hogy akár le sem kell ülnöd a „választott” mellé, ha nem szimpi az illető, csak feltűnés nélkül elsétálsz, és a tömeg megóv attól is, hogy bajba kerülj! Bebiztosításképpen mindig mond el ismerőseidnek vagy családtagjainak, amikor első alkalommal találkozol valakivel, add meg a pontos helyet és az illető netes regisztrációs adatait, hogy könnyen a nyomodra akadhassanak, ha valami balul sülne el!

[szerkesztés] Tippek

 • Ha úgy érezzük, hogy kezd komolyra fordulni a dolog valakivel, akkor érdemes letesztelni egy kicsit a partnert, hogy tényleg minket akar, vagy csak hülyít, mint a többieket. Regisztráljunk be egy másik felhasználó névvel, de még jobb, ha megkérjük egy barátnőnket vagy haverunkat, hogy tegye meg ezt nekünk, és próbálja felszedni a jelöltünket! Ilyenkor érdemes odafigyelni, hogy például Facebookon töröljük egymást erre az időre, mert ha ismerősök vagyunk túl evidens lesz a dolog.
 • Soha ne a munkahelyi, céges e-mail címünket adjuk meg a párkeresési személyes levelezéshez! A legjobb, ha egy külön e-mail fiókot hozunk létre erre a célra, amit ha feltörnek, sem találnak túl nagy titkokat!
 • A webkamerát csak akkor kezd el használni, ha már maximálisan megbízol a másikban, mert a háttérben és környezetben felbukkanó tárgyakból nagyon sok mindent megtudhat a másik, és ha például kifejezetten rablási célból kerestek meg önként térképezed fel nekik a terepet!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Egy kedves, csábos, ám de véletlenül sem közönséges profilkép sorozat.
 • Bátorság, egy jó adag óvatossággal fűszerezve

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Bár érdemes minél több társkereső oldalra beregisztrálni, kerüld a ránézésre is rendkívül igénytelen site-okat!
 • Internetes beszélgetések és ismerkedések alkalmával soha ne adjunk meg olyan együttes valós adathalmazt magunkról, ami alapján teljesen beazonosíthatók és megkereshetők leszünk. Természetesen megadhatjuk valós nevünk, főleg ha a Facebook profilunk kellően biztosított az idegenekkel szemben. De címet és telefonszámot soha ne adjunk meg a személyes találkozások előtt, mert könnyen magunkra húzhatunk egy zaklatót, ha nincs szerencsénk.
 • Mindig a saját tempókban haladjunk! Soha ne engedjünk annak a nyomásnak, ha valaki nagyon szeretne minket már telefonon felhívni, esetleg találkozni, ha mi még nem érezzük készen magunkat! A netes párkeresésben még nagyobb szerepe van a bizalomnak, ezért ameddig egy szemernyi kétségünk, rossz érzésünk vagy aggályunk maradt még, addig ne menjünk bele a továbblépésbe, mert nagyon megüthetjük a bokánkat!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka