Honlapot törölni Analyticsből

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell törölni egy honlapot az Analyticsből?

Delete gomb.jpg

Előfordulhat, hogy valamiért már nem akarjuk követni egy honlapon a látogatók viselkedését, és ezért törölni akarjuk az adott tulajdont (property) az Analytics-fiókunkból. Ezt tulajdonképpen úgy tehetjük meg, ha a profilokat töröljük, amelyek az adott honlaphoz tartoznak.

[szerkesztés] Lépések

 1. Jelentkezz be az Analyticsbe!
 2. A felső, narancssárga menüben kattints a jobb oldalon található Adminisztrálás gombra!
 3. A fiókok közül (ha több is tartozik hozzád) válaszd ki a honlaphoz tartozót, majd a fiókban beállított honlapok (tulajdonok) között kattints arra, amelyiket törölni akarod.
 4. Ha a fiókban több profilt alakítottál ki, akkor válassz egyet, majd kattints a Profilbeállításokra.
 5. A profilbeállítások lap legalján, az Alkalmaz gomb alatt, az oldal jobb alsó sarkában találsz – jól elrejtve – egy linket „A profil törlése” felirattal. Erre kell kattintanod. Analytics honlap torles 2.jpg
 6. A rendszer ezután figyelmeztet, hogy a profil törlése után az adatokat nem lehet visszaállítani. Ha ennek ellenére mégis törölni akarod, kattints a Profil törlése gombra.
 7. Ha egy profil volt beállítva az adott honlaphoz, akkor ezennel törölted a fiókodból a hozzá tartozó tulajdont is. Ha azonban a honlaphoz korábban több profilt hoztak létre, akkor mindegyiket egyesével törölni kell a fenti lépések ismétlésével. Amikor az utolsó profilt törlöd, a honlap is eltűnik az Analytics fiókból.

[szerkesztés] Tippek

 • Mielőtt törölnéd a honlapot az Analytics-fiókból, érdemes alaposan átnézni a különböző jelentéseket. Ha van olyan adat, amelyre esetleg később is szükség lehet (például hogy mennyi vásárlás történt az online felületen), érdemes exportálni és elmenteni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Analytics-fiók
 • Korábban beállított tulajdon (egy honlap a megfelelő követési kóddal) és profil

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha törölsz egy tulajdont vagy egy profilt, akkor az adatok is elvesznek, többé nem tudod visszanézni őket!
 • Ha az Analytics fiókhoz több felhasználónak van hozzáférése, akkor a törlés után ők sem fogják látni a látogatói adatokat (a rendszer erről utólag küld egy értesítést).

[szerkesztés] Források, hivatkozások

Az oldal szerzői

JViki