Hideg időben stílusosan öltözködni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell hideg időben stílusosan öltözködni?

Hideg2.jpg
Tavasszal, nyáron és ősszel még könnyebb dolga van az embernek, ha stílusosan akar öltözködni, de a hideg idő beköszöntével, sőt, az igazi téli zimankó idején sokan azt gondolják, hogy kompromisszumot kell kötni: vagy melegen, vagy csinosan lehet felöltözni, a kettő együtt lehetetlen. Akik így látják, tévednek. Kellő odafigyeléssel és némi stílusérzékkel télen is a legjobb formánkat hozhatjuk anélkül, hogy fagyoskodnánk. Sőt, a kreatívabbak most hozhatnak létre igazán izgalmas outfiteket. A divat már rég nem arról szól, hogy a derékvonal lépten-nyomon kivillan. Végre elmondhatjuk, hogy a divat és az egészségmegőrzés nem mond ellent egymásnak.

[szerkesztés] Lépések

 1. Öltözködj rétegesen! A sokat
  Hideg5.jpg
  hallott jó tanácsot nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez megóv a meghűléstől, ami már önmagában elég indok kéne, hogy legyen, de van egy jó hír: egy kis ötletességgel megszokott ruhadarabjaid különböző kombinációjából lélegzetelállító szetteket állíthatsz össze. Ahhoz, hogy ezekben a kreációkban valóban jól érezd magad, lehetőleg válassz légáteresztő ruhákat, hogy a bőröd szellőzni tudjon. A szettet összeállíthatod a színek és az anyagok játékával is. A fekete, a fehér és a semlegesebb nude színek tökéletes alapjai lehetnek egy összeállításnak, ha az uralkodó szín néhány részletben visszaköszön az outfiten belül, de érdekes hatást érhetsz el azonos árnyalatú, ám különböző anyagokból készült darabok együttes viselésével is.
 2. Öltözz alá! Attól függően, hogy mennyire fázol, egy leggings, egy trikó, esetleg egy plusz zokni sokat segíthet, főleg ha pamutból készültek. Ráadásul ezeket a hétköznapi ruha alá rejtheted, így senki sem fogja látni a trükköt.
 3. Viselj nyugodtan szoknyát! A téli időszakban is nyugodtan viselhetsz szoknyát. Ez mintha ellent mondana annak az elvnek, miszerint már nem divatos, ha fázol. Nos, ilyenkor sem kell fázni, a szoknya alá mindenképp húzzál egy vastag pamutharisnyát, ami ha kevésnek bizonyul, kiegészülhet még egy harisnyával. Amennyiben így is dideregsz, vagy csak simán sokat vagy a szabadban a legkeményebb mínuszok közepette, inkább a nadrág mellett dönts, és csak akkor szedd elő a szekrényből a szoknyát, ha már elég kellemes az idő, hiszen a felfázást jobb elkerülni.
 4. Ha kimész, vegyél kabátot, sapkát és sálat!
  • Kabát: A hűvösebb időkben még jó
   Hideg3.jpg
   szolgálatot tesz a szövetkabát, a hőmérséklet esésével azonban a manapság oly divatos pufi kabátok jelentik a nagyobb védelmet. Próbálj meg az adottságaidat figyelembe véve kabátot vásárolni.
   Hideg4.jpg
  • Sapka és sál: Nagyon hasznos darabok, ha szeretnéd megóvni a nyaki gerinc épségét. A kötött vagy termo anyagból gyártott sálak a legmelegebbek, és rengeteg színből, formából, mintából válogathat az ember, hogy a stílusának legmegfelelőbbet szerezze be. A sapka amellett, hogy szükséges a hidegben, egy nagyon sokoldalú kiegészítő, és számtalan fazonból válogathatunk. A sima kötött sapkától a floppy és a fedora kalapon át az usankáig minden szóba jöhet.
 5. A téli lábbelikben a legzordabb körülmények között is biztosan járhatsz az utakon. A
  Hideg1.jpg
  csúszós utak, a hó és egyáltalán a jéghideg utak mind igénybe veszik a lábadat, egy rossz lépéssel pedig testi épséged is veszélybe kerülhet. Ezért a téli bakancs vagy csizma ideális esetben mindenképpen bélelt, magasított szárú, valamint vastag, bordázott talpú. Az a cipő, amelyik ezeknek a kritériumoknak megfelel, nem csak a stabil járást teszi lehetővé, de a felfázást is megelőzheti.

[szerkesztés] Tippek

 • A réteges öltözködésnél kulcsfontosságú az öv használata, ugyanis a több réteg kissé erősítheti az alakodat, de az övvel még így is nőies vonalaid lesznek. Optikailag tovább javíthatsz az összképen, ha magassarkúval egészíted ki az öltözéket.
 • Amennyiben az időd nagy részét fűtött helyiségben töltöd, a rétegek megválasztásakor gondolj arra, hogy a szabadban se fázz, a melegben viszont könnyedén meg tudj szabadulni egy-egy rétegtől, hogy mindenhol komfortosan érezd magad.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • vastagabb leggings vagy harisnya
 • meleg ruházat
 • kabát
 • bélelt téli cipő vastag, bordázott talppal
 • sapka
 • sál
 • kesztyű

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A különböző minták keverése egy szetten belül kockázatos.
 • Akinek vastagabb a lába, ne vásároljon szőrmével díszített bakancsot, mert csak kihangsúlyozza a telt idomokat és rövidebbnek láttatja a lábat. Ellenben a magasabb sarok és a hegyesebb cipőorr jó választás az esetükben.
 • Sokat kockáztat az, aki az időjárásra fittyet hányva öltözködik. Súlyos egészségügyi problémák léphetnek fel, amelyeket egy kis előrelátással meg lehet előzni. A felfázás, a tüdőgyulladás és a fejbőr betegségei mind hosszú időre megkeseríthetik az ember életét.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago