Hajat szárítani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell hajat szárítani?

Hajszaritas.jpg
A helyes hajszárítás nem csak azért fontos, hogy remek frizuránk legyen, hanem azért is, hogy ne roncsoljuk a hajunkat. Ezért, ha egészséges és szép hajat szeretnénk, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

[szerkesztés] Lépések

 1. Töröljük szárazra a hajat! Így nem csak időt spórolhatunk, de ráadásul sokkal kevésbé roncsoljuk a hajunkat, ha nem teljesen vizesen állunk neki a szárításnak. Lehetőleg ne dörzsöljük, inkább csavarjuk be néhány percre egy törölközőbe!
 2. Válasszunk hajkefét! Fémkefe helyett használjunk nylon vagy valódi sörtés körkefét. A fém ugyanis gyorsan felmelegszik, ami erősen roncsolja a hajszálakat.
 3. Hőfok beállítása: Olyan hajszárítót válassz, amin a hőfok is szabályozható. Ne a legmagasabb hőfokot válasszuk, ezt érdemes akkor is megfogadni, ha sietünk. Ugyanígy az intenzitást is érdemes inkább közepesre venni, így ráadásul nem fújjuk szét a már megszárított részt.
 4. Tincsenként szárítsunk! Ha tökéletes formára vágyunk, fogjuk össze a hajunkat, és mindig csak egy tincset szárítsunk. Így ráadásul alaposabb munkát végezhetünk!
 5. Tartsunk távolságot! Kb. 10 centiméterre tartsuk a hajszárítót a hajunktól, hogy ne roncsolja a hajszálakat! Így azt is elkerülhetjük, hogy a hajunk beakadjon a szűrőbe.
 6. Folyamatosan mozgassuk a hajszárítót! Ha ugyanis egy helyben tartjuk, akkor gyakorlatilag megsütjük a hajszálainkat.
 7. Párhuzamosan mozgassuk a hajkefét és a hajszárítót! Érdemes a hajszárítóra a szűkítőt is feltenni, így jobban tudjuk irányítani a hőt.
 8. Ellenőrizzük az eredményt! Néhány perc után túrjunk bele a hajunkba, és ellenőrizzük, hogy valóban megszáradt-e, és nem csak felmelegedett a hajszárítás során. Ha még nedvesnek érezzük, érdemes még kicsit rászárítani, hogy ne essen össze a frizuránk.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha egyenes hajat szeretnénk, alaposan húzzuk ki a tincseket szárításkor a tövétől a végéig!
 • Egy tincsen kb. tízszer érdemes átmenni.
 • Ha elaludtad a hajad, a hajtöveket fújd át gyorsan forró levegővel, a hajvégeket pedig hideg levegővel, így nem leszel borzas.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A hajszárítás erősen roncsolja a hajat, ezért érdemes minél kevesebbszer hajszárítóhoz nyúlni, és havonta egyszer pakolást is használni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Törölköző
 • Hajszárító
 • Körkefe

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02