Gyorsan pénzhez jutni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell gyorsan pénzhez jutni?

Gyorsan penzt keresni.jpg
Gyorsan szükséged van némi extra pénzre? Az alábbi tanácsokat megfogadva egy héten belül jobban tele lesz a pénztárca. Persze nem gazdagszik meg tőle az ember, de rövid távon azért ez is egész jó eredményt hozhat!

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Adj el valamit!

 1. Add el, amire nincs többé szükséged! Kutasd elő a régi gitárodat, amin már tíz éve amúgy sem játszottál, azokat a CD-ket, amiket nem hallgatsz többé, a nem hordott ruhákat, a régi gyűjteményeidet. Meghirdetheted ezeket az aukciós oldalakon, utánanézhetsz, hol vannak a közeledben bolhapiacok, ahol el tudnád adni ezeket, vagy éppen csinálhatsz garázsvásárt is.
 2. Árulj kézműves termékeket! Rengeteg olyan honlap van (pl. a meska.hu), ahol könnyedén eladhatsz általad készített műremekeket, legyen szó kötött ruhadarabokról vagy dekupázsolt díszekről. Gondold végig, mihez értesz, vagy néz utána a neten, hogy milyen könnyen elkészíthető kézműves dolgok vannak. Talán még hosszú távon is biztos kereseted lehet, ha elég ügyes vagy.
 3. Add el a fotóidat. Számos olyan stock fotós oldal van, ahová feltöltheted a meglévő képeidet. Akik letöltik a fotót, bizonyos összeget kell érte fizetniük. Ennek egy részét te kapod, a másikat a honlap üzemeltetője, összességében viszont az a lényeg, hogy a már meglévő fotóidból is könnyedén pénzt csinálhatsz komolyabb erőfeszítés nélkül.
 4. Adj vérplazmát! Ezzel nem csupán a beteg embereken segíthetsz, de egyben önmagadon is segítesz, hiszen cserébe némi költségtérítéshez is jutsz. Ráadásul az egyik helyen még egy utazást is kisorsolnak a plazmaadók között, így a nyaralásod is ingyen lehet. Vérplazmát hetente akár kétszer is lehet adni.
 5. Add el a hajad. Ha legalább 25 cm hosszú és egészséges, szép hajad van, akár 5-30 ezer forintot is kaphatsz érte, ha nem bánod, hogy levágják.

[szerkesztés] Keress pénzt online vagy a telefonodon!

 1. Keress egyszerűen pénzt a mobilodról! Számos olyan applikáció van (pl. WeReward, Checkpoints), amivel pénzt kereshetsz úgy, hogy használod (pl. hogy megosztod a Facebookon, hogy egy bizonyos étteremben voltál).
 2. Tölts ki online kérdőíveket. Egyes kérdőívekkel nagyobb nyereményekhez lehet jutni, de olyan is van, amelyiknél némi pénzt adnak minden kitöltőnek.

[szerkesztés] Hasznosíts újra!

 1. Váltsd vissza az üres üvegeket és az üdítős dobozokat vagy éppen gyűjts papírt és vidd el a MÉH telepre (a papír kilójáért 10-16 Ft-ot is kaphatsz). Szintén gyűjthetsz aluminiumot és vasat, de közben ne károsíts meg másokat.
 2. Járj körbe egy teherautóval vagy utánfutós kocsival a városban, és gyűjtsd össze a kidobásra szánt hűtőket, mosógépeket, régi fűnyírót, számítógépet és egyéb hasznosítható dolgokat. Ha meg tudod javítani, el tudod adni, egyébként pedig az alkatrészek hasznosíthatóak.

[szerkesztés] Légy mozgó hirdetés!

 1. Matricáztasd a kocsidat! Ezért havi 5000 Ft-ot is kaphatsz.
 2. Csináltass ideiglenes tetoválást a fejedre/fenekedre stb. egy hirdetőnek. Elég bizar, de van, hogy fizetnek érte.

[szerkesztés] Jelentkezz melósnak vagy kisegítőnek!

 1. Kérdezd körbe az ismerőseidet, nincs-e valakinek szüksége kutyasétáltatóra.
 2. Érdemes megkérdezni az önkormányzatot, munkaügyi hivatalt kisegítő munkákról (pl. parkokban munka, hólapátolás stb.). Nézz utána a hirdetési újságokban, honlapokon is.
 3. Ha értesz valamihez (pl. tudsz zenélni), megpróbálkozhatsz az utcai előadással is.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha van lakásod, házad, kiadhatod az egyik szobát.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • találékonyság

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mielőtt bármibe is belevágnál, nézz utána, hogy milyen törvények és előírások vonatkoznak rá.
 • Ami könnyű pénzsszerzésnek tűnik, ott mindig gyanakodj! Az ötöslottó tipikus példája ennek - a 250 Ft nem tűnik soknak az esélyért, hogy akár 3 milliárdot is nyerhetsz, de ha kiszámolod, még egy közel 10 milliárdos főnyereménnyel sem tudsz pozitívan kijönni hosszútávon.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag