Francia manikűrt készíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell francia manikűrt készíteni?

Francia manikűr.jpg
A francia manikűr az egyik legdivatosabb és legkönnyebben elkészíthető körömfestési módszer.

[szerkesztés] Lépések

 1. Tisztítsd meg a körmöd! Alaposan mosd át a kezed szappannal és akár egy puha kefét is használhatsz a felesleges réteg eltávolítására, de vigyázz, hogy ne sértsd fel a körömágyat!
 2. Reszeld formára a körmödet! Akár ovális akár négyzetes formát szeretnél, mindig vigyázz, hogy ne használj túl durva reszelőt, és mindig a köröm szélétől befelé, egy irányba reszeld a körmödet!
 3. Tisztítsd meg újra a köröm felületét! Mosd meg újra alaposan a kezedet, és töröld teljesen szárazra, hogy kezdődhessen a lakkozás! A lakott csak teljesen száraz, zsírosodás mentes körömre érdemes felvinni, különben lepattogzik és nem lesz egyenletes a lakk felülete sem.
 4. Vidd fel a körömvédő lakkot! Elsőként egy tápláló, körömvédő lakkal fedd be a körmödet, hogy megóvd a károsodástól!
 5. Lakkozd ki a köröm első részét! A legegyszerűbb, ha sablont használsz a köröm végén lévő körömlakk felviteléhez, melyet bármilyen drogériában vagy 100 Ft-os boltban beszerezhetsz. Illeszd oda a sablont, ahol a fehér réteg kezdődik a körmödön és a szabadon maradt részre kend fel a körömlakkot! Akár teljesen hagyományos vastag ecsetű lakkal is csinálhatod, mivel ha kellően leszorítod, a sablon alá nem tud bemenni a lakk. A gyakorlottabbak sablon nélkül vékony ecsetvégű díszítő lakkal is elkészíthetik a színes körömvéget. Ha mégis elrontod valahol a vonalat, egy körömlakklemosóba mártott fülpiszkálóval könnyen kiigazíthatod azt.
 6. Kenj fel egy fedő réteget! Ha kellően megszáradt a körömvég, kend fel az egyrétegű fedőréteget! Ha klasszikus francia manikűrt készítesz fehér körömvégekkel, akkor a világos rózsaszín és testszínű lakkokat ajánljuk fölé, ha pedig a színes körömvégek vonzanak, akkor inkább átlátszó lakkot tegyél fel fedőrétegnek.

[szerkesztés] Tippek

 • Az ápoló és fedő körömlakott három ecsetvonással érdemes felvinni, hogy ne legyen se túl sűrű, se egyeletlen. Először húzzunk egy határozott vonalat a köröm közepén, majd óvatosan mellette jobbról és balról is egyet, lefedve így az egész körmöt!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Körömreszelő
 • Alapozó, védő körömlakk
 • Sablon
 • Köröm végére kent szín (általában fehér)
 • Körömlakklemosó
 • Fültisztító pálcika
 • Fedőlakk

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Soha nem szabad nedves körmöket reszelni, mert úgy nagyon könnyen megsérülhetnek, és töredezetté válhatnak!
 • Vigyázz, hogy el ne mozdítsd a sablont, különben a recés lesz a széle a lakkozásnak!
 • Figyelj oda, hogy csak akkor kezd el felkenni a következő réteg lakkot, ha az előző már biztosan megszáradt, különben könnyen elmosódhatnak és a minta is tönkremehet!

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások