Flamencót táncolni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell flamencót táncolni?

A flamenco tánc Spanyolország déli részéből, Andalúziából származik. A flamenco táncban fontos szerepe van lábtechnikának, a flamenco táncosok ritmushangszerként használják a cipőjüket, amivel különböző ritmusokat kopognak, melyet kecses karmozdulatokkal kísérnek. Sokan azt gondolják, hogy a flamenco páros tánc, de ez nem így van, egyedül táncolják, tehát még táncpartnerre sincs szükséged! A flamenco tánc világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és Magyarországon is több lehetőség van flamencót tanulni.


Flamenco tanc.jpg


[szerkesztés] Lépések

 1. Válassz megfelelő cipőt! A flamencóban fontos szerepe van a kopogásnak, és ehhez a flamenco táncosok speciális flamenco cipőt viselnek. Ahhoz, hogy kipróbáld a flamencót, nem szükséges flamenco cipőt vásárolni, ráérsz akkor, ha már tudod, hogy hosszú távon akarsz a flamencóval foglalkozni. Egy zárt orrú, stabil cipőt válassz, aminek van valamekkora sarka, valami hasonlót, mint a karakter cipő.
 2. Válassz megfelelő ruhát! Kényelmes ruhát válassz, ami nem gátol a mozgásban. A lányok felvehetnek hosszú szoknyát.
 3. Keress egy flamenco tanfolyamot! Budapesten és vidéken is több helyen találsz flamenco tanfolyamokat.
 4. Keress oktató videókat! Ha nincs lehetőséged személyesen részt venni flamenco órán, az interneten találsz flamenco oktató videókat, amiket kötve megtanulhatod a flamenco lépéseket és karmozdulatokat.
 5. Kövesd a flamenco tanárt! Próbáld minél pontosabban lemásolni a flamenco tanár mozdulatait, a tükörben tudod ellenőrizni magadat.


[szerkesztés] Tippek

 • Ha hosszú a hajad fog össze, hogy ne zavarjon tánc közben.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Zárt orrú cipő
 • Flamenco tanfolyam vagy internet hozzáférés
 • Ritmusérzék
 • Kitartás


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Légy türelmes! A flamenco tánc elsőre nehéznek tűnhet, de gyakorlással mindenki meg tudja tanulni.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus