Flörtölni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell flörtölni?

Flört2.jpg
A flört az, amikor még semmi se történt, de már bármi megtörténhet. Amikor két ember kölcsönös érdeklődést mutat egymás iránt, de ez véget is érhet akár egy szempillantás alatt is, a legkitartóbbaknál pedig akár évekig is eltarthat a flörtölés, mire történik valami.

[szerkesztés] Lépések

 1. A flört az önbizalommal kezdődik! Flörtölni mindenki képes, de nem mindenki mer és tud! A flörtölés lényege az, hogy két ember kölcsönös szimpátiát vagy vonzalmat érez egymás iránt, és ezt nagyon apró jelekben, majd fokozatosan egyre egyértelműbben egymás tudomására hozzák. Ehhez viszont szükség van önbizalomra, hogy elhiggyük, hogy tetszünk valakinek, és legyen merszünk viszonozni azt. Mivel flörtölni bárhol lehet például a boltban sorban állás közben vagy akár a buszon egymáshoz nyomódva a tömegben, ezért mindig úgy induljunk el otthonról, hogy csinosnak, ápoltnak és vonzónak érezzük magunkat!
 2. Figyeljünk a jelekre! A flört azzal kezdődik, hogy észrevesszük a másik jelzéseit, vagy éppen kezdeményező jelleggel mi küldünk jeleket a másiknak. De a lényeg mindig a tudatosításon van, mert a flörthöz mindig két ember kell, attól, hogy mi lelkesen mosolygunk valakire, de ő észre sem veszi ezt még nem flörtöltünk az illetővel. Mindig járjunk nyitott szemmel a bókokra, mosolyokra, elejtett megjegyzésekre, és mi is tegyük egyértelművé jelzéseinket!
 3. A nem verbális jelekkel kezdd! Legkönnyebben a testtartással, a szemkontaktussal és a mimikával lehet flörtölni. Tarts szemkontaktust azzal, aki tetszik, de ne túl sokáig, nehogy bámulás legyen belőle, ami már riasztó lehet! Kacér fél mosollyal, de ne hangos vihorászással jelezd a szimpátiád, és sűrűn fordulj felé, társaságban próbálj meg mindig a közelében leülni, esetenként összeérinteni a lábatokat vagy a kezeteket!
 4. Legyünk provokatívak! A verbális flörtölés lényege, hogy mindig legyünk provokatívak. Tegyünk utalásokat arra, amit szeretnénk, de soha ne mondjuk ki kerek perec. Használjunk sok feltételes módot pl. „Még az is lehet!”, „Ki tudja, talán akarom!”!
 5. Kérdezzünk sokat, tartsuk fenn a figyelmet! A provokatívsághoz hozzátartozik, hogy mindig kérdezzünk vissza, de ezt se egyértelműen tegyük pl. „Miért te szeretnéd?” „Te gondoltál rá?” „Neked tetszene?”! A flört szépsége, hogy mindkét fél tudatosan tartózkodik tőle, hogy egyértelműen kimondja mit is akar, mégis mindketten ezt próbáljátok meg kihúzni a másikból. Ha két ember egy hullámhosszon van a flörtölésben az már önmagában is bizsergetően és hátborzongatóan jó élmény lehet.
 6. Hova tovább? A flört kimenetele sokféle lehet, de mindig közös játszma kialkudni azt is, csak úgy, mint az összes többi köztes lépést. De a lényeg, hogy soha ne menj bele olyanba, amit nem akarsz, és mást se kényszeríts bele ilyen szituációba!

[szerkesztés] Tippek

 • A flört jelzéseit nem lehet félreérteni, de az okát és a célját igen. Ha valaki nagyon egyértelműen kikezd velünk, azt csak a legszemellenzősebbek nem veszik észre, azt viszont, hogy az apró jelzések mit is jelentenek már sokkal nehezebb megfejteni. Nem minden flörtölésből lesz kapcsolat, szerelem, de van, hogy még egy egyéjszakás kaland sem. Általában többet kell megtudni arról, aki flörtöl velünk, ahhoz hogy eldöntsük, mi is a célja ezzel!
 • A flörtölés azért nehéz, mert a legnagyobb ereje a kétértelműség és a sejtelmesség, viszont pont ettől lesz olyan nehezen megfejthető és kényesen viszonozható.
 • A flörtölés egészséges is, hiszen jó hatással van a közérzetünkre, mivel örömérzetet okoz, ezért boldogsághormon (dopamin) szabadul fel a szervezetben.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • önbizalom
 • pozitív kisugárzás

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A flört nem elköteleződés! Soha ne hivatkozz arra, hogy: „de hát flörtölt velem’”! Ha azt is érezted, hogy valaki flörtölt veled, aztán később mégsem alakul ki semmi komolyabb, akkor nem hivatkozhatsz arra, hogy flörtöltetek. A flört lehet valaminek a kezdete is, de önmagában is létezhet minden cél nélkül, csupán kacérkodásul, egyfajta időtöltésként.
 • A flörtölés nem játék! Sokszor látni arra példát, hogy hosszú, tartós kapcsolatban élő emberek sportszerűen űzik a flörtölést, csak azért, hogy időről-időre meggyőződhessenek arról, hogy még képesek lennének hódítani, de valójában nem akarják megcsalni párjukat. A flört tisztességéhez hozzátartozik, hogy ne alapuljon megtévesztésen, és ne „hülyítsünk” be olyan embert, aki esetlegesen komolyan veheti jelzéseinket, messzemenő következtetéseket vonhat le belőle, pedig mi nem gondoltuk komolyan. A másik oldalról viszont soha ne higgyünk el mindent! Ha egy házas vagy párkapcsolatban élő ember kezd velünk flörtölni, mindig számítsunk rá, hogy csak kísérleti alanyok vagyunk, és kezeljük ehhez mérten a helyzetet!
 • Óvakodjunk a belemagyarázástól! Fontos figyelni a másoktól érkező jelekre, de óvakodjunk attól, hogy minden egyes irányunkba érkező pozitív jelzést flörtnek vegyünk, és a végén már úgy érezzük, hogy minden ismerősünk flörtöl velünk!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka