Felvenni a harisnyatartót

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell felvenni a harisnyatartót?

Manapság már egyre kevesebben viselnek harisnyatartós harisnyát a hétköznapi öltözködéshez. De azért még mindig a csábító fehérneműk egyik fontos alappillére a harisnyakötő, mellyel a legtöbb hölgy megpróbálkozik. De vajon hova kell helyezni a harisnyatartó övet? Az alsónemű alatt vagy fölött kell viselni? És egyáltalán hogyan kell csatlakoztatni a harisnyát a harisnyatartó pántokhoz? Ezek mind magától értendő kérdéseknek tűnhetnek, de aki először vesz fel harisnyatartót, annak bizony nem egyértelműek a válaszok. Ezért itt a használati utasítás a harisnyatartó felvételéhez:


[szerkesztés] Lépések

 1. Először is húzd fel a harisnyát mindkét lábadra
 2. Vedd fel a harisnyatartót és húzd a kívánt helyre, a derékra vagy a csípőre
 3. Ülj le, mielőtt a harisnyatartót a harisnyához rögzítenéd (a harisnyakötő öv így természetes magasságban lesz, amikor felkelsz)
 4. Nyisd ki és lazítsd meg a harisnyatartó kapcsokat (a harisnyakötő pánt végén)
 5. Helyezd be az harisnya felső szélét a harisnyatartó kapocsba
 6. Csúsztasd a kapcsot úgy, hogy az anyagot a horog legszűkebb részébe nyomja (a kapocs így biztonságosan rögzítve marad) ha szilikonos combfixet viselsz, akkor lehetőleg olyan helyen ahol nincs szilikon csík, és vékonyabb az anyag.
 7. Szorítsd rá a kapcsot, úgy, hogy jó szoros legyen és nem mozdulhasson el a kapcsokból a beszorított harisnya

[szerkesztés] Tippek

 • A harsinyatartó öv hordható egyaránt a derékon és a csípőn is. A derékon viselt harisnyatartó inkább régies vagy retro stílusú, a csípőn viselt pedig inkább modern stílusú viselet.
 • Praktikus okokból szokták a bugyit inkább a harisnyatartó pántok felett viselni. De ha például modellt fotóznak, vagy fontos a tökéletes megjelenés, akkor a harisnyatartó alatt legyen az alsónemű, mert úgy szebben mutat.
 • Ülj egy szék szélére, és tedd fel egy alacsonyabb dologra a lábadat. Máris jobban hozzáférsz a pántokhoz.
 • Érdemes a két elülső két harisnyakötő pánttal kezdeni és utána folytatni a hátsó pántokkal. Jobban el fogod érni, és mikor a hátsó pántoknál tartasz, az elsők már rögzítik a combodon a harisnyát.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Szék és sámli, vagy bármi amire felteheted a lábadat.


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Nem minden fajta harisnyát lehet rögzítani a harisnytartó kapcsokhoz, csak azt amelyiknek puha anyagból van a felső szegélye, mely alkalmas arra, hogy a kapcsokba beszorítsuk.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

A harisnyatartó felvétele és rögzítése

Az oldal szerzői

Adora, Hogyankell