Felkészülni a tartós gépi szőrtelenítésre

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Felkészülni a tartós gépi szőrtelenítésre?

Az ősz beköszöntével eljött a legalkalmasabb időszak a végleges, lézeres szőrtelenítésre, mely egyre népszerűbb a nők körében. Legyen szó bármely testrészről, minden területen nagyon hasznosnak és kényelmesnek bizonyul, ha belevágunk egy ilyen típusú kezelésbe. Megoldást nyújt ha szeretnénk eldobni végleg a borotvát, túl nagy fájdalmat okoz a gyanta vagy az epilátor. Ebben a cikkben szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik már éppen ezen gondolkoznak, de még nem határozták el magukat és azoknak is, akik már közvetlenül a kezelés előtt állnak.

[szerkesztés] Lépések

 1. Vedd figyelembe, hogy a túlzott szőrösödés hormonális problémákra is utalhat!

A legtöbb helyen amikor egy ilyen kezelésre jelentkezel, kérdéseket tesznek fel, kivizsgálnak, hogy alkalmas vagy-e arra, hogy végigmenj a folyamaton. A túlzott szőrnövekedés például hormonális problémára utalhat, így amíg az nincsen kivizsgáltatva, nem szabad belevágni a végleges szőrtelenítésbe.

 1. Ha kételkedsz, mert nincs időd ilyesmikre, tudd, hogy a kezelés nagyon rövid ideig tart!

Testrésztől függően egy kezelés időtartama 10 perctől maximum 1 óráig húzodhat, így biztosan nem kell a naptáradban külön időpontot fenntartani neki. A procedúra egyszerű, megérkezés után tisztítás majd rögtön a kezelés van soron. Általában 6-8 alkalommal kell megismételni, mely szintén elsőre ijesztőnek tűnhet, de ez akár hónapokig is elhúzódhat, sőt akár egy éven is túl mehet, mivel a kezelések között több hetet kell várni.

 1. A kezelés előtt és alatt nem szabad elfelejteni a borotvát!

Már magára az első kezelésre is úgy kell érkezni, hogy előtte a kezelendő felületet borotvával szőrtelenítettük. Erre minden alkalommal figyelni kell és két kezelés között is.

 1. Tilos a napozás és a szolárium!

Bizony, sajnos az egyetlen “hátránya” a kezeléssorozatnak az, hogy az alkalom előtt és után 4-4 héttel tilos a napozás és a szolárium is. Éppen ezért alkalmas például az ősi és a téli időszak a sorozat megkezdésére.

[szerkesztés] Tippek

 • Érdemes a kezeléssorozat megkezdése előtt beszerezni egy nyugtató hatású krémet vagy sprayt. A bőr kipirosodhat, főleg, ha egyébként is érzékenyebb és sérülékenyebb.
 • Mindig írd fel az időpontot, hogy mikor kell menned! Mivel két időpont között több hét is eltelhet, így könnyen elfeledkezhetünk róla, ha nem írjuk fel. Ilyen esetben viszont várhatunk újra több hetet, mire új időpontot kapunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Nyugtató hatású krém (aloe verát tartalmazó készítmények előnyben)
 • Borotva
 • Naptár
 • Magas faktorú naptej, ha nem tudod elkerülni a napon való tevékenykedést

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Légy mindig körültekintő mielőtt kiválasztod a megfelelő helyet a lézeres szőrtelenítésre. Számos helyen gyenge minőségű gépekkel dolgoznak, így azokkal csak pénzt és időt pazarolsz.
 • Kevesen tudják, hogy véglegesen, életünk végéig nem lehet megszabadulni a testszőrzettől, mert egy egészséges szervezetben a sejtek újraalakulnak. Ebbe beletartoznak a lézeres kezeléssorozat hatására fokozatosan elpusztuló, szőrnövekedésért felelős sejtek is! Azonban az újraalakult sejtekből kinövő szőrzet jellemzően gyengébb, kevésbé sűrű lesz, és a kezeléssorozat követő években néhány fenntartó lézerkezeléssel továbbra is könnyedén megőrizhető a szőrtelen, sima bőr.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Vendégcikk