Felhasználni a teafaolajat

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell felhasználni a teafaolajat?

Teafaolaj-felhasznalasa.jpg

A teafaolaj egy antibakteriális fertőtlenítő, melyet évszázadok óta használnak. Tanulmányok is kimutatták, hogy a teafaolaj néhány olyan fertőzést is gyógyít, melyekkel szemben az antibiotikumok hatástalanok, így például a bakteriális és gombás bőrelváltozásokat. Az alábbi cikkben bemutatjuk a teafaolaj orvosi célú felhasználását, amit nyugodtan bővítsetek, ha még ismeritek más hasznos tulajdonságát is!

[szerkesztés] Lépések

 1. Használjunk teafaolajat a pattanások kezelésére! Lefekvés előtt csepegtessünk néhány csepp olajat egy vattapamacsra, és dörzsöljük be vele a pattanásos területet. Reggel arcmosás előtt vattával mossuk le.
 2. Torokfájás esetén öblögessünk vele! Ehhez 1 pohár vízhez adjunk 3-4 csepp teafaolajat. Napi kétszer gargalizáljunk vele. Utána ne nyeljük le, hanem köpjük ki.
 3. Korpa vagy fejtetű esetén tegyünk a samponunkba. 1 dl samponhoz adjunk 3 csepp teafaolajat! Az is segít, ha a teafaolajat teljesen bedörzsölsz a fejbőrödbe, majd utána alaposan hajat mosol.
 4. Használd a rossz lehelet ellen! Egy pohár vízbe tegyél 3 csepp teafaolajat, és gargalizálj vele napi két, három alkalommal. Utána köpd ki!
 5. Gőzölj vele! Ha megfáztál, fáj a torkod, forralj fel egy lábasban vizet, majd adj hozzá 2-3 csepp teafaolajat. Hajolj fölé, s a fejedet fedd be egy törölközővel, hogy gőzölni tudd magad. Azért túl közel se hajolj, nehogy megégessen a gőz. Minden nap 5-10 percig gőzölj, míg jobban nem leszel. Ha nem segít, fordulj orvoshoz.
 6. Használd körömgomba ellen. A teafaolajat közvetlenül dörzsöld be a fertőzött körmökbe és amennyire tudod, a köröm alá is. Napi egyszer alkalmazd.
 7. Csillapítsd az izomfájdalmat! A fürdővizedbe csepegtetett egy-két csepp olaj segít, hogy ellazuljanak az izmaid.
 8. Szúnyogok, pókok, ágyi poloska elriasztó. A teafaolaj parazitaellenes tulajdonságai segítenek a hangyák, szúnyogok, pókok, ágyi poloska és még sok más rovar elpusztításában és elriasztásában. Tartsuk távol a hangyákat és más kártevőket oly módon, hogy néhány csepp teafaolaj vízzel kevert oldatával töröljük le a szekrényeket. Alternatív megoldásként áztassunk be pamutgolyókat teafaolajba, és helyezzük el azokat a ház körül olyan területeken, amelyek vonzzák a kártevőket.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha érzékenyebb a bőröd, a közvetlen használat esetében inkább hígítsd a teafaolajat ás alap olajokkal, például olívaolajjal.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • teafaolaj

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne használd belsőleg!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag, Kiskriszta