Felhasználni a teafaolajat

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell felhasználni a teafaolajat?

Teafaolaj-felhasznalasa.jpg
A teafaolaj egy antibakteriális fertőtlenítő, melyet évszázadok óta használnak. Tanulmányok is kimutatták, hogy a teafaolaj néhány olyan fertőzést is gyógyít, melyekkel szemben az antibiotikumok hatástalanok, így például a bakteriális és gombás bőrelváltozásokat. Az alábbi cikkben bemutatjuk a teafaolaj orvosi célú felhasználását, amit nyugodtan bővítsetek, ha még ismeritek más hasznos tulajdonságát is!

[szerkesztés] Lépések

  1. Használjunk teafaolajat a pattanások kezelésére! Lefekvés előtt csepegtessünk néhány csepp olajat egy vattapamacsra, és dörzsöljük be vele a pattanásos területet. Reggel arcmosás előtt vattával mossuk le.
  2. Torokfájás esetén öblögessünk vele! Ehhez 1 pohár vízhez adjunk 3-4 csepp teafaolajat. Napi kétszer gargalizáljunk vele. Utána ne nyeljük le, hanem köpjük ki.
  3. Korpa vagy fejtetű esetén tegyünk a samponunkba. 1 dl samponhoz adjunk 3 csepp teafaolajat! Az is segít, ha a teafaolajat teljesen bedörzsölsz a fejbőrödbe, majd utána alaposan hajat mosol.
  4. Használd a rossz lehelet ellen! Egy pohár vízbe tegyél 3 csepp teafaolajat, és gargalizálj vele napi két, három alkalommal. Utána köpd ki!
  5. Gőzölj vele! Ha megfáztál, fáj a torkod, forralj fel egy lábasban vizet, majd adj hozzá 2-3 csepp teafaolajat. Hajolj fölé, s a fejedet fedd be egy törölközővel, hogy gőzölni tudd magad. Azért túl közel se hajolj, nehogy megégessen a gőz. Minden nap 5-10 percig gőzölj, míg jobban nem leszel. Ha nem segít, fordulj orvoshoz.
  6. Használd körömgomba ellen. A teafaolajat közvetlenül dörzsöld be a fertőzött körmökbe és amennyire tudod, a köröm alá is. Napi egyszer alkalmazd.
  7. Csillapítsd az izomfájdalmat! A fürdővizedbe csepegtetett egy-két csepp olaj segít, hogy ellazuljanak az izmaid.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha érzékenyebb a bőröd, a közvetlen használat esetében inkább hígítsd a teafaolajat ás alap olajokkal, például olívaolajjal.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • teafaolaj

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ne használd belsőleg!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag, Kiskriszta