Facebookon pasizni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Facebookon pasizni?

Flörtölj a Facebookon!

Ha nagyon félénkek vagyunk, a Facebook egy jó hely arra, hogy beszélgessünk, flörtöljünk azzal a sráccal, aki tetszik, de akár új kapcsolatokat is kezdeményezhetünk. Ha tehát pasizni akarsz a Facebookon, mindenképpen olvasd el ezt a cikket, aztán majd meglátod, melyiket használod fel egy kis flörthöz.

[szerkesztés] Lépések

 1. Az első és legfontosabb, hogy jelöljétek be, illetve vissza egymást, hiszen addig nem nagyon tudsz kezdeni.
 2. Chatelj a kiszemelt pasival! Egyszerűen, amikor látod a chat ablakban, hogy be van jelentkezve, írj neki egy sziát, a többi már majd jön magától. Arra vigyázz, hogy ne mindig te kezdeményezd a chatelést, különben úgy fogja érezni, túlságosan ráakaszkodsz. Hagyd, hogy néha ő írjon neked a Facebookon. Illetve, ha a beköszönésedre negatívan válaszol („Mégis mi a frászért irogatsz?”) vagy csak úgy ímmel-ámmal, inkább hagyd, valószínűleg nem érdekled.
  • Ha olyannal szeretnél ismerkedni, akit még nem ismersz, érdemes belépni olyan Facebook csoportokba, amik azzal a témával foglalkoznak, ami téged is érdekel, és ott körülnézni. Így könnyebb is pasizni, hiszen a közös érdeklődési kör már adott.
 3. Ne idegeskedj, a Facebookon nem szemtől szembe zajlik a kommunikáció!
  Nyugi! Mivel nem szemtől szembe zajlik a kommunikáció, ne parázz! Ha nem válaszol, ez van, ha pedig igen, akkor pedig igazán nincs miért izgulni, majd alakul a beszélgetés.
 4. „Nevess" a viccein! Ha ír valami vicceset, mindig jelezd neki hangulatjelekkel. Itt sok félét megtalálsz: Hogyan kell hangulatjelekkel kifejezni az érzelmeket?
 5. Kérdezd olyan dolgokról, amikről tudod, hogy szeret. Ha nem tudod, miért rajong, nézd meg az adatlapján, illetve azt is érdemes átböngészned, hogy az utóbbi időben miket posztolt a Facebook üzenőfalán. A pasizásnál nagyon fontos, hogy éreztesd a sráccal, hogy érdekel téged ő, illetve amit ő szeret. Ilyen lehet a kedvenc zenekara vagy egy adott sportág. Fontos azonban, hogy ne vidd túlzásba. Ha például ő nagy Juventus (focicsapat) rajongó, ne tégy úgy, mintha te is az lennél, mert könnyen lebukhatsz (pl. azáltal is, hogy egy korábbi posztodban mondjuk kiírtad, hogy utálod a focit, vagy kérdez valamit, amire nem tudod a választ). De ilyen esetben is nyugodtan érdeklődhetsz, például arról, hogy miért szereti a focit vagy hogy miért ez a kedvenc csapata.
 6. Te is viccelődj néha, azonban ne vidd túlzásba, különösen ne akkor, ha valami komolyat ír.
 7. Flörtölj! Ha már úgy érzed, hogy van esélyed, vesd be a csáberődet. Persze a Facebookon pasizni elég más, mint a valós életben, itt ugye a bájos pillantás nem segít. De tehetsz kissé félreérthető megjegyzéseket, „húzhatod” őt egy kicsit.
 8. Időnként bökd meg!
 9. Lájkold a képeit, megjegyzéseit, de ne vidd túlzásba! Mindenkinek jól esik, ha valamit, amit ír, mások értékelnek, esetleg tetszésüket fejezik ki egy fotóval kapcsolatban. Ne ess azonban abba a hibába, hogy vagy 100 képét lájkolod. Időről időre egy-egy kép vagy üzenet lájkolása, esetleg egy vicces hozzászólás azonban mindenképpen nyerő.
  • Nézd, hogy ő lájkolja-e a te Facebook képeidet, hozzászólásaidat! Ha igen, jó jel, ha egyáltalán nem, akkor vélhetően nem érdekled a pasit. Ne ess abba a hibába, hogy túlságosan kihívó képeket töltesz fel magadról, mert ha lájkol egy bikinis fényképet, lehet, hogy meg akar kapni, de nem szeretne barátnőjének. A jópofa fotók viszont azt sugallják majd rólad, hogy jó kedélyű, vicces, életrevaló, életvidám lány vagy, ami sokak számára vonzó hosszú távon is.
 10. Ha sokat beszélgettek, nem ráz le, az azt jelenti, hogy valószínűleg ő is kedvel téged.
 11. Ha úgy érzed, hogy a chatelgetés jól alakul, akkor – ha éppen nincsen online – kérdezd meg tőle, van valamilyen esemény (pl. egy koncert) arrafelé, amerre lakik, kérdezd meg, hogy ő megy-e. Így esetleg összefuthattok. De előbb vagy utóbb biztosan ő is elhív valahova.

[szerkesztés] Tippek

 • Kerüld az olyan bejelentkezéseket, hogy például „Szia! Csak azért írok neked, mert tetszel nekem/jó srác vagy/érdekelsz.” Ez vagy nagyon nem jön be, vagy csak akkor, ha a fiú ágyba akar vinni, de többet biztosan nem fog akarni. Ezt a pasik többsége gáznak tartja. Ugyanez igaz a túlságosan sokat mutató profilképekkel is. Ne játszd meg magad, mert hosszú távon csalódni fogtok mindketten.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Facebook profil

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Tüntesd el a jeleket. Nem szerencsés, ha pasizni akarsz egy sráccal a Facebookon, miközben fent van több tucat kép az ex-pasidról, amint éppen ölelkeztek.
 • Ellenőrizd! Mielőtt pasizásra adnád a fejed, ellenőrizd, hogy a srácnak van-e valakije. A státusában talán nincs ott (sokan egyszerűen csak nem szeretik kiírni), de érdemes megnézni a fényképeket, az sok mindent elárulhat.
 • Ne feledd, a legtöbben a Facebookon a jobb, vagányabb oldalukat mutatják, nem biztos, hogy valójában olyan a srác.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag