Facebook-fiókot törölni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Facebook fiókot törölni (véglegesen)?

Hogyankell-fb-fiok-torles.png

Szeretnéd véglegesen törölni a Facebook-fiókodat? A Facebook a deaktiválás mellett egy elég jól eldugott linken lehetőséget biztosít a regisztrációd végleges törlésére. A bejelentéstől számítva 2 hétig azonban le kell küzdened függőséged, mert ha belépsz, újra kell kezdened az egészet. Az sem árt, ha a kizárólag Facebook-on tárolt információidat lemented magadnak, mert ezekhez a végleges törlés után már nem fogsz hozzáférni....

[szerkesztés] Lépések

 1. Mielőtt nekilátsz, gondold végig, hogy milyen más oldalakra lépsz be a Facebook-fiókod segítségével. A Facebook Connect szolgáltatás segítségével például anélkül írhatsz kommentet egy blogbejegyzéshez vagy szavazhatsz egy külső oldalon, hogy külön regisztrálnál. A regisztrációs folyamat elmaradása mellett onnan ismerheted fel az ilyen eseteket, hogy a Facebookon használt neved, e-mail címed, esetleg képed jelenik meg a külső oldalon is. Ha úgy döntesz, hogy véglegesen törlöd magad a Facebook-ról, akkor azokra az oldalakra sem tudsz majd belépni, ahol eddig a Facebook Connect szolgáltatást használtad azonosításra.
 2. Jelentkezz be a Facebookba. Ha vannak olyan információk, amiket szeretnél megőrizni (például a feltöltött képeidet), akkor készíts egy másolatot a fiókadataidról!
  • A legördülő menüből válaszd ki a Beállítások menüpontot!
  • Az Általános beállításokon belül kattints a legalul lévő "Tölts le egy másolatot" linkre!
  • Az Archiválás indítása gombra kattintva letöltheted gépedre az olyan, fiókodhoz tartozó dolgokat, mint a bejegyzéseid, fényképeid, videóid, üzeneteid, barátaid listája, az alkalmazások, amiket használtál vagy akár azt is, hogy milyen hirdetésekre kattintottál.
 3. Látogass el a Facebook-fiók végleges törlése oldalra. Ez nem egyszerű, mivel ezt az oldalt eléggé eldugták a Facebook üzemeltetői, de megadjuk az ide vezető linket: https://www.facebook.com/help/delete_account.
 4. Kattints A fiókom törlése gombra. Kövesd az oldalon megjelenő utasításokat, újra meg kell majd adnod a jelszavad, illetve meg kell oldanod egy egyszerű feladványt is.
 5. 2 hétig a Facebook közelébe se menj! A végleges Facebook-törlés két hét után következik be, ha addig bejelentkezel a Facebook-fiókodba, vagy valamilyen oldalon a Like és Megosztás (Share) gombokra kattintasz, esetleg használod a Facebook Connect szolgáltatást, akkor a törlési kérelmet a Facebook figyelmen kívül hagyja, így ugorhatsz vissza az első lépésre.
 6. Sikeresen törölted a Facebook fiókodat és regisztrációdat. 2 hét után a Facebook törli a fiókodat. Ha mégis hiányzik, regisztrálj újra, erről lásd részletesen a Hogyan kell Facebook fiókot létrehozni? cikket.

[szerkesztés] Tippek

 • A Facebookon tárolt információkat az FBdownloader program segítségével könnyedén lementheted.
 • Ha nem akarod véglegesen törölni a Facebook fiókodat, csak egy időre szüneteltetni. Használd a deactivate funkciót. Ez a Profilom/Fiókbeállítások/Security(biztonság) oldalon található. Kattints a lap alján található Deactivate your account linkre. Ha így törlöd a fiókodat, az csak átmeneti lesz, ha újra bejelentkezel, ugyanezen az oldalon újra aktiválni tudod a jelenlétedet.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Facebook fiók
 • Internet
 • Internetezésre alkalmas eszköz (pl. számítógép)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A Facebookról adatokat, információkat letölteni képes alkalmazások közöt olykor olyanok is találhatók, melyek vírust, vagy trójait tartalmaznak. Csak megbízható forrásból szerezz be ilyen programot.
 • Ha véglegesen törlöd a Facebook hozzáférésed, akkor 2 hét után minden adat, információ elvész. Amennyiben később rájössz, hogy Facebook nélkül nem élet az élet, úgy minden kapcsolatodat újra kell építened.
 • A Facebook valószínűleg a sikeres végleges törlés után is megőriz rólad információkat az adatbázisában, de ezekhez később nem tudsz hozzájutni.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Facebook regisztráció törlése

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell, JViki, Kiscsillag