Facebook-fiókot törölni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Facebook fiókot törölni (véglegesen)?

Hogyankell-fb-fiok-torles.png

Szeretnéd véglegesen törölni a Facebook-fiókodat? A Facebook a deaktiválás mellett egy elég jól eldugott linken lehetőséget biztosít a regisztrációd végleges törlésére. A bejelentéstől számítva 2 hétig azonban le kell küzdened függőséged, mert ha belépsz, újra kell kezdened az egészet. Az sem árt, ha a kizárólag Facebook-on tárolt információidat lemented magadnak, mert ezekhez a végleges törlés után már nem fogsz hozzáférni....

[szerkesztés] Lépések

 1. Mielőtt nekilátsz, gondold végig, hogy milyen más oldalakra lépsz be a Facebook-fiókod segítségével. A Facebook Connect szolgáltatás segítségével például anélkül írhatsz kommentet egy blogbejegyzéshez vagy szavazhatsz egy külső oldalon, hogy külön regisztrálnál. A regisztrációs folyamat elmaradása mellett onnan ismerheted fel az ilyen eseteket, hogy a Facebookon használt neved, e-mail címed, esetleg képed jelenik meg a külső oldalon is. Ha úgy döntesz, hogy véglegesen törlöd magad a Facebook-ról, akkor azokra az oldalakra sem tudsz majd belépni, ahol eddig a Facebook Connect szolgáltatást használtad azonosításra.
 2. Jelentkezz be a Facebookba. Ha vannak olyan információk, amiket szeretnél megőrizni (például a feltöltött képeidet), akkor készíts egy másolatot a fiókadataidról!
  • A legördülő menüből válaszd ki a Beállítások és adatvédelem, majd a Beállítások menüpontot!
  • Keresd meg "a profilod információinak letöltése" részt, majd kattints Megtekintés feliratú gombra!
  • Válaszd ki, hogy milyen időszaktól kezdődően, milyen formátumban és pontosan mit (pl. bejegyzéseid, fényképeid, videóid, üzeneteid, barátaid listája, az alkalmazások, amiket használtál vagy akár azt is, hogy milyen hirdetésekre kattintottál) szeretnél letölteni, majd kattints az oldal alján található "Letöltés indítása" feliratú gombra.
 3. Látogass el a Facebook-fiók végleges törlése oldalra. Ez nem egyszerű, mivel ezt az oldalt eléggé eldugták a Facebook üzemeltetői, de megadjuk az ide vezető linket: https://www.facebook.com/help/delete_account.
 4. Kattints A fiókom törlése gombra. Kövesd az oldalon megjelenő utasításokat, újra meg kell majd adnod a jelszavad, illetve meg kell oldanod egy egyszerű feladványt is.
 5. 2 hétig a Facebook közelébe se menj! A végleges Facebook-törlés két hét után következik be, ha addig bejelentkezel a Facebook-fiókodba, vagy valamilyen oldalon a Like és Megosztás (Share) gombokra kattintasz, esetleg használod a Facebook Connect szolgáltatást, akkor a törlési kérelmet a Facebook figyelmen kívül hagyja, így ugorhatsz vissza az első lépésre.
 6. Sikeresen törölted a Facebook fiókodat és regisztrációdat. 2 hét után a Facebook törli a fiókodat. Ha mégis hiányzik, regisztrálj újra, erről lásd részletesen a Hogyan kell Facebook fiókot létrehozni? cikket.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nem akarod véglegesen törölni a Facebook fiókodat, csak egy időre szüneteltetni. Használd a deactivate funkciót. Ez a Profilom/Fiókbeállítások/Security(biztonság) oldalon található. Kattints a lap alján található Deactivate your account linkre. Ha így törlöd a fiókodat, az csak átmeneti lesz, ha újra bejelentkezel, ugyanezen az oldalon újra aktiválni tudod a jelenlétedet.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Facebook fiók
 • Internet
 • Internetezésre alkalmas eszköz (pl. számítógép)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A Facebookról adatokat, információkat letölteni képes alkalmazások közöt olykor olyanok is találhatók, melyek vírust, vagy trójait tartalmaznak. Csak megbízható forrásból szerezz be ilyen programot.
 • Ha véglegesen törlöd a Facebook hozzáférésed, akkor 2 hét után minden adat, információ elvész. Amennyiben később rájössz, hogy Facebook nélkül nem élet az élet, úgy minden kapcsolatodat újra kell építened.
 • A Facebook valószínűleg a sikeres végleges törlés után is megőriz rólad információkat az adatbázisában, de ezekhez később nem tudsz hozzájutni.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell, JViki, Kiscsillag