Fürdőszobabútort választani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell fürdőszobabútort választani?

Furdoszobabutor-falitukor-bh.jpg

Otthonunk hangulatos berendezése mindannyiunk számára fontos, ez alól pedig a fürdőszoba sem kivétel. Az ide tervezett bútoroknak – az esztétikai és praktikus szempontokon túl – olyan más feltételnek is meg kell felelniük, mint például a vízállóság, vagy a magas páratűrő képesség. Lássuk tehát részletesen, hogy mire érdemes figyelnünk a fürdőszobabútorok kiválasztásakor.


[szerkesztés] Lépések

 1. Ma már az üzletek kínálatában a különálló elemektől kezdve, a komplett bútorig mindent megtalálunk, a legkülönbözőbb méretekben. Ezeket szabadon kombinálhatjuk igényeinknek megfelelően, vagy akár dönthetünk egy komplett szett mellett, amivel időt és energiát spórolhatunk meg.
 1. Abban az esetben, ha magunk állítanánk össze a fürdőszoba teljes bútorzatát, választhatunk alsószekrényt beépített mosdókagylóval, ami elegendő tárolóhelyet biztosít a pipere holmik és fürdőszobai kellékek tárolásához. Ezeket tetszés szerint kombinálhatjuk tükrökkel, vagy tükrös szekrényekkel. Utóbbi extra tárolóhelyet biztosít és általában beépített világítással is rendelkezik. Különálló alsószekrény esetén pedig lehetőségünk van magát a mosdót is kiválasztani, amivel könnyedén egyedivé varázsolhatjuk fürdőszobánkat.


 1. Azoknak, akik a gyors és kényelmes megoldásokat kedvelik, ideális választás egy komplett mosdóhely. A szettben található alsószekrénnyel, beépített mosdóval, tükörrel, vagy fali-szekrénnyel és világítással pedig egyetlen vásárlással minden lényeges elemet beszerezhetünk.
 1. Tágas fürdőszobákban további tárolóhelyet biztosítanak a különböző fürdőszobaszekrények és polcok, amelyek a mosdótól függetlenül helyezhetünk el. Ezek az elemek is számos méretben és kivitelben kaphatók, lehetnek polcosak, fiókosak, vagy akár beépített szennyestartóval is rendelkezhetnek.
 1. A mosdó fölötti falra választhatunk fürdőszobatükröt, vagy tükrös szekrényt attól függően, szükségünk van e még további pakoló felületre. A tükrök opcionálisan rendelkezhetnek polccal és világítással, a szekrényben pedig általában található beépített világítás.
 1. Választhatunk még kisebb fürdőszobai tárolókat is a szennyesünknek, vagy az egészen apró fürdőszobai kellékeknek. Ezek lehetnek fiókosak, görgősek, vagy fedelesek, de egy multifunkcionális darabot akár ülőkeként is használhatjuk.


[szerkesztés] Tippek

 • Egy kisebb helyiségben a jól megválasztott tükörrel optikailag nagyíthatjuk a teret.
 • A falra szerelhető alsószekrényekkel szintén növelhetjük a teret, és takarítani is könnyebb alatta.
 • A kicsi fürdőszobákban ideális választás lehet egy komplett bútor, amivel maximalizálhatjuk a hely kihasználtságát.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Vízvezetékszerelőre a csapok beszereléséhez.
 • Szerszámkészletre a bútorok összeszereléséhez.


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mivel a fürdőszobában mindig magas a páratartalom, nem érdemes kezeletlen felületű bútorokat választanunk, ezek ugyanis rövid idő alatt megduzzadhatnak és megvetemedhetnek az igénybevételtől.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell