Fürdőruhát választani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell fürdőruhát választani?

Oldalbetetes furdoruha.jpg

Nem egyszerű feladat megtalálni a tökéletes fürdőruhát, amely nemcsak a stílusodnak és az ízlésednek felel meg, de az alakodhoz is passzol. A lényeg, hogy kényelmesen érezd benne magad, és magabiztosan tudd viselni a strandon. Cikkünkben arra adunk javaslatokat, hogy a négy fő alaktípushoz milyen fürdőruhát válassz.

[szerkesztés] Lépések

Pantos bikini.jpg
 1. Körte alkatra vékony pántok! A körte alkat ismérvei a vékonyabb felsőtest, a széles csípő, erősebb combok és telt fenék. Ha ilyen az alakod, válassz olyan bikinit, amelynek alsó része vékony pánttal ellátott, így nem hangsúlyozza a széles csípődet. A legideálisabb a felül mintás háromszög alakú melltartó sötét, vékony pántos alsórésszel kombinálva.
 2. Homokóra alkatra szinte bármilyen fürdőruha passzol. Homokóra alkattal rendelkezel, amennyiben dús kebleid, darázsderekad és szélesebb csípőd van. A felsőrész kiválasztásakor arra figyelj, hogy a mellméretednek megfelelő szabást válassz, maradj a pántos melltartóknál, és ne erőltesd a cső fazont. Hangsúlyozhatod a darázsderekadat magasított fazonú alsórésszel.
  Tankini.jpg
 3. Alma alkatra válassz egyberészes fürdőruhát vagy tankinit! Ha a felsőtested szélesebb, és hasban, derékban, combban, illetve fenékben erősebb vagy, akkor alma alkattal rendelkezel. Irányítsd a figyelmet az előnyös testtájakra, és hangsúlyozd ki a kebleket. Ezt úgy tudod legjobban elérni, ha olyan egyberészes fürdőruhát vagy tankinit választasz, amely kivágott és a mellet eltakaró része színes, mintás, azonban lejjebb sötét színű. Egy másik módszer az oldalbetétes egyberészes fürdőruha, amely optikailag karcsúbb alakot eredményez.
 4. Fiús alkatra válassz cső fazonú vagy vastag pántos háromszög felsőrészt! A mintája legyen hangsúlyos, hogy optikailag nagyítsa a melleket és a feneket. Ezt például nagy virág- vagy absztraktmintás anyagokkal érheted el, de a vízszintesen csíkozott fürdőruha is tökéletes. Az alsórész lehet francia fazonú vagy vastag pántos, és szintén mintás, hogy hangsúlyozza a csípődet.

[szerkesztés] Tippek

Furdoruha.jpg
 • A strandkendő kiválóan egészíti ki a strandon a megjelenésedet, sőt, praktikusnak bizonyulhat abban az esetben, ha elugrasz a mosdóba, vagy a büfébe egy kis harapnivalóért.
 • Mindig legyen nálad egy váltás fürdőruha tartalékban. Ennek hasznát veheted a parton, ha a vizes fürdőruhádat szárazra szeretnéd cserélni, illetve ha netán baja esne annak, amelyik éppen rajtad van.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • bikini
 • tankini
 • egyberészes fürdőruha

[szerkesztés] Figyelmeztetések

Csofazonu bikini.jpg
 • A bikini felső megválasztásakor nagyon ügyelj a megfelelő méretre és a fazonra! Nehogy túl kicsi, vagy túl nagy melltartót válassz! A pántnélküli bikini pedig csak kismellűeknek áll jól. Érdemes elkerülni ezeket a hibákat, hiszen kellemetlen helyzetbe kerülhetsz a strandon, és esztétikailag sem nyújt kellemes látványt az összepréselt, melltartóból kibuggyanó mell, vagy a túl sok mindent megmutató melltartó.
 • A kedvezőtlen fényviszonyok a próbafülkében és a vásárlással járó stressz nehezítik a helyzetet. Kérj segítséget egy eladótól, vagy kérj meg valakit, hogy kísérjen el és segítsen a döntésben.
 • Ha nem jó a fürdőruha mérete, ne vedd meg, akármennyire is tetszik! Fontos, hogy tényleg jól álljon az alakodon, és később a strandon jól is érezd magad benne.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago