Eljegyezni a barátnőnket

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell eljegyezni a barátnőnket?

Eljegyzes.jpg

Úgy gondolod, hogy ő az igazi? Szeretnéd vele örökre összekötni az életed? Ha a válasz igen, olvasd el a cikket, hogy ő is igent mondjon!

[szerkesztés] Lépések

 1. Mindenekelőtt gondolkozz! A kalandos észjárás során azonban ne csupán az együtt töltött évek gondtalan romantikája lebegjen szemed előtt, jó esetben már most gondold át az esketési szertartáson elhangzó utolsó szavakat, mennyire tudnád elviselni jövőbeli pároddal az élet kevésbé kedves oldalát is. Itt ne csupán a női búgó hangoktól tekints el életed végéig, de a felfokozott hangulatú baráti összejövetelek fokozatos lecsengésétől is. Mindemellett az anyós személyével való esetleges összeférhetetlenség is komoly fejtörést okozhat, mindezt azonban kompenzálhatja ízlelőbimbóid kényeztetésére való törekvése.
 2. Számolj! Miként az eljegyzés csupán egy kezdete az anyagi ráfordítások végtelenségének, így a kezdő befektetésnek vélt gyűrűk mellé már most operálj az elkövetkező felelősségi köröddel együtt járó feladatokkal, mint a jövendőbelid végtelen kombinációjú cipő- és textilellátása, azok megfelelő tárolásának biztosítása; a nem látra szóló utaztatási szolgáltatások lebonyolítása. Persze nyilvánvaló, hogy mindezt egy bizonytalan nagyságú szorzóval szükséges korrigálni a családtagok gyarapodása végett.
 3. Tervezz! Amennyiben – jó esetben - az említett szempontok sem szabnak határt, úgy a barátnőd jellemétől és tűrőképességétől függően tervezd meg az eljegyzési folyamat részleteit! A merőben pontos leírás nagyban hozzájárul sikereid eléréséhez, hiszen eltérő igényekkel számolhatsz, ha mátkád szentimentális vagy kevésbé romantikus; konzervatív vagy éppen, ha épelméjűeket megbotránkoztató cselekedetek jellemzik, amihez alkalmazkodni kiváltképp elgondolkodtató a feladat.
 4. Cselekedj!
  • Légy tradicionális és bátor! Apja lánya, kérd hát személyesen a ház urától a leány kezét!
  • Légy kreatív! Légy akár te a mumus az ágya alatt, mely egy óvatlan pillanatban karnyújtással adja át az akaratodat jellemző szimbólumot!
  • Légy felkészült! Indokolj határozottan és egyértelműen a múltra támaszkodó és hosszú távú szükségességedet alátámasztó érvek sorával! Amennyiben a másik fél szemszögéből is indokolt a kötelék megerősítése, úgy a lánykérés várható kimenetele pozitív irányú előrejelzésekre adhat okot.
 5. Siker esetén azonnal állítsd át a Facebook-állapotodat!
 6. Ünnepelj! Teremtsd meg a hivatalos gratulációk fogadására alkalmas eseményt.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nagyon nem tudod, hogy milyen leánykérésnek örülne a barátnőd, esetleg kérdezd meg a barátnőit, hátha beszéltek már erről. Fontos azonban, hogy ezt csak akkor tedd meg, ha tartani tudják a szájukat.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Eljegyzési gyűrű

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az egyes pontokban kifejtett gondolatok követése korántsem nyújtanak kellő biztosítékot a siker eléréséhez, hiszen mindez függő tényezője a múltbéli cselekedeteidnek.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

 • Antal Nikoletta pályázata a Hogyankell.hu cikkíró versenyére

Az oldal szerzői

Kiscsillag