Elérni a tartós szőrtelenséget

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Elérni a tartós szőrtelenséget?

Itt a nyár, a rövid nadrágok, szoknyák és strandolás ideje. Ilyenkor minden nőnek gondot okoz a szőrtelenség elérése, mivel nem szép látvány egy szép női lábon meglibbenő szőrszál. Mi nők, napi rendszerességgel szembesülünk ezzel a problémával, éppen ezért szedtük össze, hogy a mai modern technológia milyen megoldásokat nyújt a problémára.

[szerkesztés] Lépések

 1. Hideggyanta - ha van, hogy rohannunk kell: Ha nincs kedvünk pár naponta újra szőrteleníteni, a leggyorsabb lehetőség a gyanta. Tartsunk otthon a fürdőszoba szekrényben néhány gyantacsíkot, melyeket előszedve instant megoldást nyújthatunk magunkat a makacs szőrszálak ellen. Igazán praktikus, néhány perc alatt teljesen szőrtelen lehet a láb és jóval kevesebb hulladékkal jár vele, mint a meleggyantával. Ha éppen nem rohanunk, akkor is nagyon jó megoldás lehet a hideggyanta. Ekkor van időnk átgondolni a folyamatot és akár előkészülni is rá, például bőrradírozással. Amikor végeztünk, a gyantamaradékot babaolajat használva egyszerűen eltávolíthatjuk. A gyantázás végeztével fontos, hogy hidratáljuk a bőrünket, hogy aztán miniszoknyában, csodálatos lábakkal léphessünk ki az utcára.
 2. Epilátor - gyorsan, kis területet: Ha kevésbé pénzigényes megoldás után nézünk és túl körülményesnek látjuk a gyantázást, egyszeri beruházással egy hatékony és gyors megoldáshoz juthatunk hozzá. Ez pedig, az epilátor. Talán ez az egyik leginkább fájdalmas módszer, de nagy előnye, hogy kis területeken és kis idő igénybe vételével szuper eredményeket érünk el, a kellemetlen érzés pedig minden használat után csökken. Jó tulajdonsága még, hogy csak egyszer kell befektetni és attól kezdve rendelkezésünkre áll, nem igényel újabb kiadásokat. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres epilálástól szőrünk folyamatosan ritkul és gyengül, tehát egyre könnyebb dolgunk lesz használatakor.
 3. IPL gép - otthoni és professzionális tartós megoldás: Először is nézzük meg, hogy mit jelent az IPL elnevezés. Az intenzíven pulzáló fény angol fordításának (Intense Pulsed Light) rövidítése az IPL. Ez a technológia már jó pár szakember eszközévé vált hatékonysága és egyszerű használata miatt. Pont ezek miatt a jó tulajdonságok miatt jelentek meg az otthoni használatú IPL gépek is. Ezek az eszközök rövid ideig tartó erőteljes, kalibrált fényimpulzust bocsátanak ki. A sötét pigmentek a szőrszálakban elnyelik ezt a fényimpulzust, ezzel pusztítva el a szőrtüszőt és meggátolva a szőr további növekedését.
 4. Dióda lézer - életen át tartó sima bőr: Ha orvosnál, kozmetikusnál járunk, szinte biztos, hogy valamilyen úton módon belefutunk abba, hogy a különböző lézertípusokat milyen ütemben kezdték el hasznosítani. Alkalmazzák már ezeket sebészeti beavatkozásoknál, kozmetikusnál és szépészeti műtéteknél is. Ezek közé a technológiák közé tartozik a dióda lézer is. Ha a legtartósabb, szinte végleges megoldást szeretnénk választani, akkor ez lesz a legjobb döntés. Ebből a típusú kezelésből 6-10 alkalomra lesz szükség ahhoz, hogy elérhessük a kívánt szőrtelenséget. Előnye, hogy nem kell számolni sem felépülési idővel, sem fájdalommal.
 5. Egyéb orvosi lézerek - problémamegoldás, egyszeri befektetéssel: A dióda lézeren kívül megannyi más orvosi lézer használható szőrtelenítésre. Nagyon jó példa erre a hosszú impulzusú alexandrit lézer, mely szintén tartós, csaknem végleges eredményeket megoldást nyújt a szőrszálak ellen. Jó megoldás még szőrtelenítésre az e-light technológia is, mely a RF és az IPL technológia keresztezése, így növelve az eredményességet a többi technológiához képest. Az RF technológia nagy előnye, hogy független a bőrtípusoktól és szőrtípusoktól, így napbarnított bőrön is bátrabban használható elkerülve a sérüléseket.

[szerkesztés] Tippek

 • Hideggyantázás előtti bőrradírozás: a folyamat eltávolítja az elhalt hámsejteket, hogy a gyanta nagyobb felületen érintkezhessen a bőrrel. Fontos, hogy utána jól meg legyen szárítva a bőr, a folyamat hatékonysága érdekében.
 • Dióza lézer esetében: a szőrt a növekedés alatt, vagyis az anagén szakaszban kell kezelni, mert ilyenkor lehet károsítani azt a struktúrát, mely a szőr kialakulását okozza.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Hideggyanta csíkok
 • Bőrradír
 • Babaolaj
 • Epilátor
 • Hidratáló testápoló


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Lézerek esetében mindig körültekintően válasszunk! Sajnos nagyon sok olyan gép van a piacon használatban, melynek hatékonysága nem megfelelő, így nem lesz hatásos az eljárás.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Vendégcikk