Egészségesen nassolni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell egészségesen nassolni?

Egeszseges-nassolas.jpg

Néha olyan jó nassolni, de persze ez könnyen súlyproblémákhoz vezethet. Az egészséges nasikkal azonban fenntarthatjuk egészséges testsúlyunkat, és segít önkontrolt gyakorolni.

[szerkesztés] Lépések

 1. Dönts arról, hogy egészségesebben szeretnél étkezni! Hogy hagyományos nasikat félre teszed. Ezzel már félig meg is nyerted a háborút!
 2. Próbáld meg átalakítani a szemléletedet az olyan egészséges ételek irányába, mint a sovány fehérjék (pl. csirke, hal, marhahús, szójatermékek, tojásfehérje), a gyümölcsök és zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és az olyan egészséges zsírok, mint az olívaolaj. A legtöbben, akik nassolnak, azért teszik így, mert a megfelelő étkezést próbálják így helyettesíteni. Ha ezekből az ételekből a tenyerednek megfelelő nagyságú és vastagságú adagokat eszed, az biztosítja, hogy elegendő mennyiséget egyél.
 3. Ha továbbra is nassolsz, vizsgáld felül a tervedet! Egyél még több zöldséget és gyümölcsöt. Próbálj meg új zöldségeket kipróbálni. Fűszerezd be a párolt zöldségeket pl. gyömbérrel, fokhagymával vagy citromborssal, hogy még finomabbak legyenek. Egyél tojást friss salsa szósszal.
 4. Tartózkodj azoktól az élelmiszerektől, melyek letérítenek a helyes útról. Ha kell, fokozatosan, napról napra szoktasd le magad ezekről.
 5. A nassolást mindig étkezésnek tekintsd, ne pedig egy más jellegű tevékenységnek!
 6. Ha mindenképpen megkívánsz valami nassolni valót, próbálj ki egészséges nasikat. Készíts gyümölcssalátát, vagy egyél almaszeleteket. Keress egészséges hozzávalókat, amiből a saját nasidat elkészítheted.
 7. Ne add fel! Ha éhes is vagy, ne add fel, egyél esetleg egy kis gyümölcsöt, ha nagyon muszáj. Ne feledd, nem fogsz éhen halni, ha nem eszel nasit!

[szerkesztés] Tippek

 • Készíts egy listát egészséges ételekből, és igyekezz ezeket elkészíteni. Később bővítheted a listát.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • önkontroll
 • egészséges ételek
 • egészséges étkezés
 • egészséges nasik

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Egyszerűbb elhagyni a nasikat, ha nincsenek itthon. Ahelyett, hogy eltennénk a szekrénybe, szabaduljunk meg tőlük. Ha nincs otthon csoki, nem is tudunk belőle enni.
 • Igyál sok folyadékot!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

JViki, Kiscsillag