DVD-t rippelni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell DVD-t rippelni?

Szeretnél másolatot készíteni egy DVD-ről? Nem tudod, hogyan kell DVD-t rippelni? Cikkünkben megmutatjuk a DVD-rippelés fő lépéseit, de ne felejtsd, a másolás csak otthoni használatra - az eredeti DVD birtokában - engedélyezett.

[szerkesztés] Lépések

 1. Csak saját használatra készíts másolatot! A hazai jogszabályok értelmében a DVD-rippelés, illetve másolás csak saját használat esetében megengedett, melyhez birtokodban kell, hogy legyen az eredeti DVD, amit rippelni, másolni akarsz.
 2. Szerezz be egy DVD-rippelő programot! Az interneten számos jó minőségű DVD-ripper program elérhető. Néhány ilyen programot mi is megadtunk a cikk végén. Vannak ingyenes freeware, illetve shareware programok.
 3. Telepítsd fel a DVD-ripper programot! Ha sikerült beszerezned a programot, telepítsd fel a gépedre. Amennyiben a telepítés után újra kell indítani a gépet, a program ezt külön jelezni fogja.
 4. Indítsd el a DVD-ripper programot! A programot legegyszerűbben a Start menü / Minden programra kattintva tudod elindítani, keresd meg a program nevét a listában, majd kattints rá.
 5. Tedd be a rippelendő DVD lemezt a DVD meghajtóba! A program valószínűleg automatikusan felismeri, hogy egy DVD-t helyeztél be, ha nem, akkor válaszd ki a programban azt a meghajtót, amiben a DVD található!
 6. Válaszd ki rippelendő jeleneteket! A program segítségével kiválaszthatod azokat a tartalmakat, amiket ki szeretnél rippelni. Természetesen kijelölheted az egész filmet, de dönthetsz úgy is, hogy például csak a magyar nyelvű hangsávot rippeled a DVD-ről.
 7. Indítsd el a rippelést! Ha korábban még nem választottad ki azt a könyvtárat, ahová a rippelt DVD tartalmat elmenti a program, válaszd ki most! Erre a program általában külön is felhívja a figyelmet. A programban általában választhatsz a közül is, hogy egyetlen fájlba (pl.: ISO, IMG formátum), vagy több fájlba (pl.: DVD formátum) történjen a rippelés.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha más formátumban – pl. AVI - akarod tárolni a rippelt DVD-t, akkor válassz olyan DVD-ripper programot, ami a rippelés közben végre is hajtja a konvertálást. Ha nem találsz ilyet, utólag is konvertálhatod az állományt más formátumba.
 • A rippelés során érdemes egyetlen fájlba konvertálni a DVD tartalmat (pl.: ISO, IMG formátum), ezeket a DVD-író programok is könnyedén kezelni tudják.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A hazai jogszabályok értelmében a DVD-rippelés, illetve másolás csak saját használat esetében megengedett, melyhez birtokodban kell, hogy legyen az eredeti DVD, amit rippelni, másolni akarsz. A másolatot nem terjesztheted, csak saját célra használhatod fel.

[szerkesztés] Amire szükséged lesz

 • Számítógép
 • DVD lemez
 • DVD rippelő program (pl.: DVD Decrypter, Any DVD, DVD Shrinker)

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell