Csókolózni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell csókolózni?

Csok-kep.jpg

A csók az egyik legfontosabb eszköze annak, hogy két ember kifejezze egymás iránti vonzódását. A csók sokféle lehet az ajkak gyengéd összeérintésétől kezdve az érzéki francia csókon keresztül egészen a vad smárolásig. Hogy melyik a legtutibb, azt mindig a két ember vágyai és az adott helyzet körülményei döntik el, de ha jól csinálod, mindegyik ugyanolyan örömteli lehet.

[szerkesztés] Lépések

A lépések feltétele és általános jellemzője a könnyedség, lazaság és önfeledtség, szóval ne ragaszkodj hozzájuk mereven, mert az mindent elronthat!

 1. Az igazán forró csókok általában kívánatos és szenvedélyes pillantásokkal kezdődnek. Nézz mélyen a másik szemébe, tudatva ezzel, hogy most csak ő számít. Majd pillants az ajkaira és újra a szemébe, hogy a másik is biztos lehessen benne, hogy egyet akartok!
 2. Szemezés közben mosolygós arccal gyengéden simogasd meg párod kezét, nyakát vagy arcát, hogy egyértelműen érezze a közeledésed!
 3. Következő jelzésként kicsit billentsd meg a fejed oldalra! Ez ahhoz is praktikus lehet, hogy összekoccanó orraitok ne törjék meg a pillanatot. Figyelj oda, hogy ne döntsd meg nagyon a fejed, mert ez nem egy nyakkörzési gyakorlat, csak egy apró jelzés arra, hogy te is szeretnéd!
 4. Egyre közelebb kerülve a másik tekintetéhez, lassan nyisd szét az ajkaidat résnyire! Ha elég közel hajoltok egymáshoz, a másik halk levegővétele is érzékien hathat, fokozva ezzel a vágyakozás érzését. A lányok kicsit megnyalhatják alsó ajkaikat, ezzel is kívánatosabbá téve magukat, de vigyázat semmiképpen se menjen át a jól lakott napközis elégedettségébe, aki körbenyalja a szája szélét, csak finom és apró mozdulatokkal próbálkozz!
 5. Majd hagyd, hogy ajkaitok lassan összeérjenek, és érzékien egymáshoz simuljanak, ezután a nyelveddel simítsd végig először a felső ajkát, majd a párod nyelvét is!
 6. Az igazán jó csóknak része az elválás és újra egymásra találás helyes üteme is, hogy mindkét fél kényelmesen érezze magát a szituációban.

[szerkesztés] Tippek

 • Ne görcsölj! A legtöbb „bénázás” nem a valós ügyetlenségből fakad, csupán a félelemből, hogy nem fog menni, vagy rosszul csókolsz majd. Nincs rosszul csókoló ember, csak olyan párok, akik nem illenek össze vagy még nem csókolóztak eleget egymással.
 • Figyelj a másikra! Az csókol igazán jól, aki érzi, mire vágyik a másik, és azt tudja teljesíteni. Érezned kell, mikor kell irányítanod, és mikor hagyni, hogy a másik magával ragadjon! Mindenki nyelvén meg vannak azok a pontok, melyek érintése izgatóan hat a másikra, ezek megtalálása az igazi kihívás a csókolózásban.
 • Honnan tudhatod, hogy jól csókolsz? Onnan, hogy a másik nem akarja abbahagyni.:-)

[szerkesztés] Figyelmeztetés

 • Ne legyen túl petyhüdt a nyelved, de túl merev és erőszakos sem!
 • Ne nyálazd össze teljesen a másikat! Sokszor mondják, hogy a csókolózás nyálas, ami alapvetően nem is baj, de figyelj oda, hogy ne nyalogasd körbe a másik szája környékét és arcát, mert még összekever egyik házi kedvencével.
 • Ne harapdáld a másikat! A gyengéd harapás lehet érzéki, de az hosszú folyamat, míg két ember kitapasztalja egymáson azokat a pontokat és intenzitásokat, melyeket a másik szeret. Kezdő csókolózóként azonban semmiképp se próbálkozz ezzel, nehogy elijeszd a másikat egy életre!
 • Ne nyalogasd más fogát! Bár a csókolózásról sokszor azt mondják, hogy a másik szájának teljes bebarangolása, azért vannak olyan terültek, például a másik fogsora, amit nem kell bejárni.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Önbizalom és merészség.
 • Kis kacérság és érzékiség.
 • Friss lehelet :-)

[szerkesztés] Kapcsolódó videó

 • Csókolózás "Jóbarátok" módra.

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02, Bianka, Hogyankell, Kiscsillag