Cikkek:Milyen legyen idén a karácsonyi asztalterítő

Innen: Hogyankell.hu


Milyen legyen idén a karácsonyi asztalterítő?

Https- keramiaotthon.hu - 2021 december - Cikk1.jpeg

Ha karácsonyi ünnepek, akkor a közös ebédek, vacsorák a szűkebb-tágabb családdal és a vendégsereg meghatározó elem, amelyhez az ünnepi asztal fenségessége megadja az alaphangulatot. A karácsonyi asztalterítő kiválasztása éppen ezért elsőrendű feladat!

Novembertől karácsonyi hangulatban

Az utóbbi években bizony már november elejétől megjelennek a boltok polcain a különféle karácsonyi dekorációk, előkerülnek a fényfüzérek, ezzel pedig elkezdődik az ünnepi várakozás.

Esténként egyre égetőbb a felmerülő kérdés, milyen legyen idén az ünnepi asztal és a menüsor. Érdemes időben ezeket kigondolni és beszerezni a hozzávalókat, hogy minden az elképzeléseink szerint alakuljon!

A karácsony nemcsak a karácsonyfa felállítását jelenti, sokkal inkább azt a meghittségben, békességben eltöltött időt a szeretteinkkel, amelyet leginkább ilyenkor, az ünnepi asztalt körülülve élhetünk meg.

A karácsony fénypontja az ünnepi asztal

Kétségkívül a karácsonyfa mellett az ünnep fénypontja a karácsonyi asztal, így ennek gondos megtervezése szintén a háziasszony feladata, amelyre időt kell szakítani.

Karácsony idején az ünnepi asztal garantáltan a lakásban a figyelem központjába kerül, e köré gyűlik össze a család és a vendégsereg, így rendkívül fontos egy egységes összképet és ünnepi összhangot megteremteni, melyhez a karácsonyi asztalterítő nagyban hozzájárul.

Nem feledkezhetünk meg mindemellett a karácsonyi dekorációról és a stílusban összeillő étkészletről, kiegészítőkről sem, ha az ünnepi asztalt tervezzük!

Érdemes arra is gondolni, ha egy vendég nem ebédre, vacsorára érkezik, akkor a sütemények mellett egy meleg tea, forró csoki vagy forralt bor kerül a főszerepbe, és egy karácsonyi bögre - mint a Kerámia Otthon vintage lakberendezési webáruház kínálatában is szereplők - remek választás.

Az ünnepi asztal ilyenkor nem baj, ha egyszerűbb, igazán megnyerő egy asztali futóval letakarni és a karácsonyi dekorációval feldobni.

A karácsonyi asztalterítők sokszínűsége

A Kerámia Otthon vintage lakberendezési webáruháznál kapható karácsonyi asztalterítő kínálat szintén gazdag mind szín-, mind formavilágban, így bátran keresgélhetünk otthonról kényelmesen, hogy a leginkább hozzánk és az elképzelt stílushoz megfelelőt megtaláljuk.

Az ünnepi asztal amellett, hogy fenséges érzést kelt, stílusban és színvilágban passzolnia kell a lakás egyéb dekorációs elemeivel. Olyan egyedi és tartós asztalterítő emelheti a hangulatot, mint a skandináv rénszarvasos vagy diótörő mintás.

A karácsony színeivel mint a piros, az arany vagy a zöld, soha nem foghatunk mellé, ráadásul a pamuton kívül rendelhető szatén változatban is, amely az ilyenkor elengedhetetlen gyertyafény mellett még lenyűgözőbben hat.

Az elegáns fehér vagy piros karácsonyi asztalterítőt pedig könnyen különlegessé varázsolhatjuk egy, az ünnepi terítékhez passzoló asztali futóval.