Cikkek:Ipari húsfeldolgozáshoz kizárólag minőségi alkatrészeket szabad használni
Innen: Hogyankell.hu
Ipari húsfeldolgozáshoz kizárólag minőségi alkatrészeket szabad használni!
Az ipari húsfeldolgozás során nagy mennyiségű alapanyag kerül feldolgozásra és a késztermékek tekintetében is szigorú minőségi előírásokat kell betartani. Ez a folyamat csak olyan eszközökkel és gépparkkal érhető el, ami biztonságos, korszerű, gyors és hatékony, ezáltal az üzem a maximális teljesítményre lesz képes.
Kecsegtető lehet egy olcsó távol keleti berendezés beszerzése, azonban mindig gondolni kell arra, hogy garancia híján ennek szervizelése, javítása sokkal többe kerülhet, nem beszélve arról, ha a gép minősége kivetnivalót hagyhat maga után.
A húsfeldolgozás eszközbeszerzése komoly feladat
Érdemes hazai beszállítókat keresni, a Langipex húsdaráló kései a legmagasabb minőségi elvárásokat biztosítják a felhasználók számára. A hazai beszállítók választása esetén biztosak lehetünk a garancia betartásában, hiszen ebben a magyar jogszabályok szigorúak. Megkapjuk a szakszerű szervizelést, ezáltal a berendezés hosszú élettartammal fog működni, de probléma esetén is gyorsan elérhetjük a forgalmazót, így az állásidő minimálisra csökkenthető.
A működőképes berendezések garantálják a profitot
A húsfeldolgozás egyik lényeges gépe a húsdaráló, mellyel az alapanyag apróra darálása történik a további felhasználás érdekében. Ennek megvalósításához magas minőségű darálóra és ebbe illeszkedő éles késekre van szükség. Egy megbízhatatlan daráló folyamatosan leállhat, a rossz minőségű kés pedig nem aprítja megfelelő méretűre a húst, hanem csak tépi, így a készáru minősége romlik.
Milyen húsdaráló késeket célszerű vásárolni?
A szénacélból készült kések tartósak, élesek, az Unger és az Enterprise márkák biztosan nem fognak csalódást okozni. Ha már megvásárolta a megfelelő, minőségi darálót, akkor semmiképpen se használjon olcsó, márka nélküli kést, hiszen ez akár a berendezés meghibásodását is okozhatja.
Milyen készáruhoz kell a daráló?
A kolbászok, szalámik elkészítésének első lépése a megfelelő méretűre darált alapanyag, mely lehet sertés, marha, pulyka, baromfi, de akár vad- vagy más állat is. Ezeken kívül ezek a vágókések feldarabolják a sajtot, a halat, a zöldséget vagy a gyümölcsöt is, így sokrétű felhasználásra adnak lehetőséget. Akár nagykonyhák, húsüzemek, disznóvágás szakemberei számára is megfelelőek, hiszen többféle átmérővel és foglalattal rendelkeznek.
A kések formája
Lényeges, hogy többféle darálókést is beszerezzünk ezekhez a berendezésekhez, hiszen egyes munkafolyamatok más-más késformát igényelnek. Szükség lehet egyélű-, kétélű-, ínleválasztó-, ötágú sarlóformájú késre, de nyújtott pengéjű vagy hatágú turbókésre is. Az alapberendezéstől függően ezeket többféle átmérővel és többféle középső foglalatátmérővel is meg lehet vásárolni.
A strapabíró, prémium minőségű darálókések használata biztosítja a munkavégzés folytonosságát és a késztermék magas színvonalát, ezért nagyon oda kell figyelni a vásárlásukra és kizárólag megbízható, hazai forgalmazótól célszerű ezeket beszerezni.