Bunnyhopozni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell bunnyhopozni?

Bunnyhop.jpg
A bunnyhop (vagy nyusziugrás) nem egy bonyolult BMX-es fogás, ha az első és a hátsó kereket meg tudod emelni, akkor könnyen elsajátítod. Ahhoz azonban, hogy magasan csináld, megvan a trükkje. A bunnyhopp számos utcai trükk alapja, ezért érdemes minél előbb megtanulni. Ebből a cikkből nem csak a lépéseket ismerheted meg, hanem azt is, milyen okai lehetnek a sikertelenségnek.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kezdj el tekerni! A sebesség majdhogynem mindegy, de érdemes lassan vagy közepes sebességgel tekerni a nagyobb sérülések elkerülése érdekében… Az utolsó lépéseket nagyon gyorsan, gördülékenyen csináld.
 2. Dőlj lefelé és hátrafelé a biciklin az ülés mögé kissé.
 3. Húzd vissza a kormányt ezzel megemelve az első kereket. Emeld meg ahogy csak tudod.
 4. Most ereszkedj vissza, és próbáld meg a hátsó kereket felemelni. Ehhez egyenesedj fel kissé előre dőlve. Úgy csináld, hogy közben nyomod le a pedálokat és tolod előre a kormányt.
 5. Most pedig kombináld a kettőt.


[szerkesztés] Tippek

 • Add fel, ha elsőre nem sikerül. Lehet, hogy egy héten belül sem fog…
 • Ha sikerül is, ne gondold, hogy mindjárt métereket fogsz repülni. Örülj a pár centiknek, s ne feledd: gyakorlás teszi a mestert.
 • Viselj védőfelszerelést!
 • Azt, hogy hogyan sikerül a bunnyhopp, több tényező is befolyásolja, így például a bringa hossza, súlya, a te súlyod, hogy mekkorára tudsz ugrani és milyen erős vagy.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • BMX
 • védőfelszerelés

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A bunnyhop előfeltétele az endo, vagyis az első keréken állás, különösképpen a fék használata nélkül. Szintén képesnek kell lenned pedálozás nélkül felhúzni a bringa elejét olyan magasra, ahogy csak tudod.
 • Ha túlságosan hátradőlsz vagy túlságosan visszahúzod a kormányt, fenékre fogsz pottyanni…


[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Hogyankell, Kiscsillag