Budapesti osztálykirándulást szervezni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell budapesti osztálykirándulást szervezni?

Budapest-525857 640.jpg

Hazánk fővárosa számos látnivalót, programot kínál a diákoknak, ezért vidéki osztályok számára Budapest kihagyhatatlan osztálykirándulás célpont. Ebben a cikkben arról lehet olvasni, hogyan kell a lehető leggyorsabban megszervezni a budapesti osztálykirándulást, és mire érdemes figyelni. Ez a szócikk osztálykirándulást szervező diákoknak és osztályfőnököknek szól.

[szerkesztés] Lépések

 1. Keressünk osztálykirándulással kapcsolatos pályázatokat, nyereményjátékokat, hogy minél olcsóbban utazhasson Budapestre az osztály.
 2. Ha találtunk pályázati lehetőséget, akkor pályázzuk meg. Ha nyereményjátékot vagy egyéb promóciót találtunk, akkor ha ingyenes a részvétel, mindenképpen érdemes részt venni a játékban, hiszen nincsen vesztenivalónk.
 3. Tervezzük meg, hogy milyen budapesti látnivalókat szeretnénk megtekinteni az osztállyal, majd nézzük át a programok, látnivalók nyitva tartását.
 4. Ez alapján válasszunk egy olyan időpontot, amikor minden tervezett programot meg tudunk valósítani és találunk szabad szállást is.
 5. Beszéljük meg a szülőkkel és a diákokkal a tervezett osztálykirándulást, alakítsuk ki a költségkeretet.
 6. Keressünk szabad szállásokat a kinézett időpontra. Érdeklődjünk a szállásoknál, hogy van-e osztálykirándulás esetén kedvezményes áruk.
 7. Tervezzük meg az odautazást. Tipp: bizonyos feltételek esetén díjmentes vasúti utazással érhető el Budapest az osztálykirándulók számára!
 8. Szedjük be a pénzt az osztálykirándulásra.
 9. Foglaljuk le a szállást, valamint az odautazás kiválasztása után foglaljuk le a járatot is.
 10. Az osztálykirándulás végén beszéljük meg az osztállyal az élményeket, tanulságokat.

[szerkesztés] Tippek

 • Használjuk a Google keresőt a szervezéshez, írjuk be pl. hogy "osztálykirándulás pályázat", "osztálykirándulás nyereményjáték", osztálykirándulás szállás Budapest", osztálykirándulás Budapest ötletek".
 • Kérdezzük meg a többi osztályt, akik már voltak Budapesten, hogy mit ajánlanak (szállás, program).
 • Bizonyos feltételek esetén díjmentes a Budapestre történő utazás a diákcsoportnak és a kísérőknek is. A pontos feltételeket a lenti linkgyűjtemény részben lévő linkeken találjuk.


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Minél előbb, legalább fél évvel előre kezdjük el megszervezni a budapesti osztálykirándulást, ugyanis ha pályázni szeretnénk, annak van átfutási ideje és beadási határideje is. Továbbá minél később kezdünk szállást keresni, annál nehezebb lesz szabad helyet találni.
 • Érdemes kihasználni a díjmentes vasúti utazást, ezért mindenképpen tájékozódjunk az ingyenes utazás feltételeiről.
 • A szállások általában foglalót kérnek, amely nem visszatéríthető és az időpont sem módosítható, ezért csak akkor foglaljuk le a szállást, ha már teljesen biztos az osztálykirándulás időpontja és megvan rá a fedezet is (beszedtük rá a pénzt a diákoktól vagy megnyertünk egy pályázatot). Figyeljünk a lemondási feltétekre is, ha esetleg mégis le kellene mondanunk a szállást, illetve figyeljünk a minimum létszámra is, amely mellett érvényes a diákcsoport kedvezmény.
 • Csak olyan szállást válasszunk, amely szívesen fogad diákcsoportokat, és van diákcsoport kedvezménye.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bence1, BoglarkaS