Betűtípust telepíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell betűtípust telepíteni?

Betutipus.jpg
Számtalan betűtípus közül választhatunk, ha a Microsoft Office termékeivel dolgozunk, előfordulhat azonban, hogy olyan fontot szeretnénk használni, ami nem található a választható betűtípusok között. Ebben az esetben telepítenünk kell a kiszemelt fontot, ami pár gyors lépéssel megvalósítható.

[szerkesztés] Lépések

  1. Keress egy betűtípust. Rengeteg olyan oldal létezik, ahonnan lehet betűtípusokat letölteni, több helyen ráadásul mindez ingyenes, és még regisztrációra sincs szükség.
  2. Töltsd le. Figyelj arra, hogy csak megbízható oldalról tölts le betűtípust, mert a fontok tipikusan vírushordozók! A legtöbb betűtípust ZIP tömörített formátumban lehet letölteni. Mentsd el ezt a számítógépre, olyan helyre, ahol könnyen megtalálod, például az asztalon.
  3. Csomagold ki a fájlt. A betűtípusok általában TTF, TTC vagy OTF kiterjesztésűek.
  4. Nyisd meg a következőt: C:\Windows\Fonts. A számítógépen a C meghajtón, a Windows mappán belül nyisd meg a Fonts mappát. Itt látni fogod azokat a betűtípusokat, amik már telepítve vannak a gépeden.
  5. Másold be a letöltött betűtípust. A már telepített betűtípusok közé másold be a letöltött betűtípust. A másolással egy időben elindul a telepítés és pár másodperc alatt telepíteni is fogja a betűtípust. Nyisd meg azt a programot, amiben dolgozni szeretnél, és a választható betűtípusoknál ott lesz a most telepített font is.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • betűtípusok

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Figyelj rá, hogy csak megbízható oldalról tölts le fontokat, mert egy betűtípus gyakran vírushordozó is lehet. Megbízható oldalaknál ennek a valószínűsége sokkal kisebb.
  • Mindig a megfelelő betűtípust használd. Arról, hogy hogyan válassz betűtípust, itt olvashatsz bővebben: Hogyan kell betűtípust választani?

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Hogyankell, Nárcisz10