Bemutatkozni a pasid szüleinek

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell bemutatkozni a pasid szüleinek?

Bemutatkozni szuloknek.jpg
Előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor a kedvesünk szüleivel kell találkoznunk. Van, aki csak erre vár, hiszen a kapcsolat következő lépcsőjét jelenti, másokat viszont kiver a víz, különösen, ha már túl vannak ezen a téren néhány rossz tapasztalaton. Most ahhoz adunk tippeket, hogy miként „vágódj be” a pasid szüleinél. A legfontosabb azonban a pozitív hozzáállás, a nyitottság, és persze hogy szeresd a szemük fényét...

[szerkesztés] Lépések

 1. Várj! Ne siesd el, várd meg a megfelelő pillanatot. Előbb ismerd meg a srácot, s ha már biztos vagy a kapcsolatotokban, akkor jöhetnek a szülők.
 2. Kutakodj! Próbálj meg többet megtudni a családról, mielőtt találkoznál velük. Együtt vannak még vagy elváltak? Mindketten élnek még? A szülők újranősültek? Mindez fontos, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe. Ha tudod, memorizáld előre a családtagok neveit, különösen, ha hajlamos vagy elfelejteni, hiszen ez sértő lehet.
 3. Hol? Fontos, hogy milyen helyszínen találkozunk először a szülőkkel. A legjobb egy semleges helyszín, mondjuk egy étterem. Felejtsd el a sarki kocsmát és a három Michelin csillagos éttermeket (hacsak nem profin vágod, miért is van négyféle kanál a tányér mellett).
 4. Légy pontos! Ha késel, tiszteletlen vagy a szülőkkel szemben. Emellett ezáltal is mutathatod, hogy felelősségteljes felnőtt vagy. Ha mégis késnél, telefonálj oda, és kérj előre is bocsánatot.
 5. Adj ajándékot! Kérdezd meg a kedvesed, mi lenne a megfelelő ajándék. Nem kell túlzásokba esni, de egy pohár bor vagy egy kis csokoládé általában segít.
 6. Öltözz megfelelően! A pasid ebben is tud segíteni. Nem jó, ha túlöltözöl, de az sem, ha túl slampos vagy.
 7. Beszélgess! Mutasd meg, hogy nem csupán kívül ragyogsz, de belül is. Mutasd meg belső értékeidet, légy érdeklődő, minden családtagot vonj be a beszélgetésbe és légy udvarias.
 8. Hízelegj! Nem kell túlzásokba esni, de nyugodtan megdicsérheted az édesanyja ruháját vagy az ételt (ha mégsem étterembe mentetek) vagy az édesapja kardgyűjteményét. De ne dicsérj olyat, ami a valójában nagyon nem tetszik, mert kiderülhet a hazugság.
 9. Mi a helyzet a véleményekkel? Remek, ha van véleményed a dolgokról, de a politikát, a vallást és a férfi-nő ellentéteket ne keverd bele. Bizonyos témákban jobb, ha inkább udvariasan csöndben maradsz, mintsem magadra haragítsd az egész családot. Ha mégis muszáj elmondanod a véleményed, ezt úgy tedd, hogy ne sérts meg vele másokat.
 10. Ne húzd sokáig! Vacsora után maradj még egy kis beszélgetésre, de ne húzd el sokáig. Köszönd meg az estét!

[szerkesztés] Tippek

 • Mosolyogj!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Pozitív hozzáállás
 • Nyitottság
 • Alkalomhoz illő öltözet és smink

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Felejtsd el a miniszoknyát – a barátodnak biztos tetszik, de most a szülőket is le kell nyűgöznöd...
 • Ne használj túl sok sminket, nem buliba mész.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

Ha nagyon el is rontod a szülőkkel, azért még összejöhet a dolog:

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag