Baileys-t házilag készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Baileys-t házilag készíteni?

Szeretnéd Baileys-el meglepni a vendégeidet, de nem volt a közeli boltban? Próbáld ki az alábbi receptet, lehet, hogy sokan nem is fogják észrevenni a különbséget.


[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat.
  2. Olvaszd meg a cukrot egy kis teflon lábasban. Amikor már egyenletesen barna, öntsd fel 5 dl tejszínnel és melegítsd tovább.
  3. Keverd addig, amíg egy sima karamellt kapsz.
  4. Egy másik, legalább 1,5 literes edénybe rakj 125 grammnyi csokipudingot (ez lehet általad vagy előre elkészített, boltban kapható).
  5. Nyomd hozzá a sűrített tejet, kavargasd, majd aprónként add hozzá karamellt. Közben folyamatosan keverd, de ne géppel.
  6. Egy harmadik edényben keverd össze az 1 dl forró feketét előbb a vaníliacukorral, majd a 2 dl rummal.
  7. A rumos kávét óvatosan, lassan csorgatva add hozzá a tejszínes keverékhez, folyamatosan kevergetve.
  8. Végül szűrd át üvegbe és hűtsd le.


[szerkesztés] Tippek

  • Ha nagyobb adagot akarsz készíteni, arányosan szorozd fel az összetevőket.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 5 ek cukor (lehet barna cukor is),
  • 5 dl tejszín,
  • 125 gr-os Danette csoki puding,
  • fél tubus sűrített tej,
  • 1 dl erős feketekávé, (1 dl forró víz + egy púpozott teáskanál Omnia kávé),
  • 2 dl rum,
  • 1 evőkanál vaníliacukor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A karamell elkészítése során ügyelj arra, hogy ne forrald, csak melegítsd.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell