Babaváró bulit szervezni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell babaváró bulit szervezni?

Babavaro.jpg

A „baby shower“, azaz „babazuhany“ egy tengerentúlról érkezett szokás, amire érdemes odafigyelni. Ugyanis egy babaváró buli nem csak a résztvevők hangulatának tesz jót – főleg, ha tele van poénos játékokkal - hanem a kismama is megfeledkezhet egy kicsit a rá váró édes, ugyanakkor erőt próbáló pillanatokról. Kisebb ajándékokkal pedig még inkább felkészíthetjük az anyukát az új jövevény érkezésére.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kérd meg a kismamát, hogy írja össze a vendéglistát. Kizárólag hölgyek lehetnek a meghívottak. Ahogy a lánybúcsúkon szokás, ide is a barátnők, rokon hölgyek hivatalosak. Előre beszéljétek meg a buli anyagi részét: ti dobjátok össze, hogy a kismamának ez ne kerüljön semmibe.
 2. A babaváró bulit a terhesség vége felé, a 8. hónapban jó megtartani. Ilyenkor a leendő anyuka gondolatai többnyire már csak ekörül forognak. Jót tesz neki egy kis kikapcsolódás.
 3. Szervezéskor a kismama igényeit vegyétek figyelembe:
  • Kora délután kezdődjön, mert hamar elfáradhat.
  • Alkoholmentes italok legyenek. Keverjetek klasszikus rózsaszín koktélokat, pl.: áfonya-, málnaszörbet felöntve SevenUp-pal
  • A lányokkal készítsetek szendvicseket, szerezzetek be ropogtatnivalót, édességeket. Rakhattok ki kis színes cukorkákat, nyalókákat is. Valamint babaváró torta nélkül nem lehet teljes az ünneplés.
 4. Dekoráljátok ki a helységet lufikkal, girlandokkal, masnikkal. A színek harmonizáljanak a baba nemével. Lehet fokozni a hangulatot, itt semmi sem lehet elég rózsaszín vagy kék. Ez a terítéknél is szempont pl.: szívószálak, szalvéták.
 5. Legyen meg a délután menete. A kinevezett ceremóniamester vezesse le a programokat, mondja el a játékszabályokat. Jöjjenek a játékok:
  • Az egész délutánon átívelő játék, hogy amint a buli megkezdődik, nem lehet kimondani a „baba“ szót. Mindenki ruhájára adjatok egy kitűzőt/masnit, és aki kimondja a „baba“ szót, annak le kell vennie, és oda kell adnia annak a kitűzőjét, aki meghallotta, és jelezte is neki. Ha valaki már több kitűzőt is begyűjtött, és véletlenül kimondja a tiltott szót, akkor is csak egy kitűzőt kell továbbadnia. A délután végére, akinek a legtöbb kitűző lesz a ruháján, az nyer egy ajándékot.
  • A ceremóniamester adjon körbe egy WC papír tekercset. A feladat, hogy mindenki tépjen le annyi papírt, amennyi szerinte körbeéri a kismama pocakját. Aki a legjobban saccolt, ajándékot kap. Ebben a játékban kismama a döntőbíró.
  • Alakítsatok párokat. Minden pár kapjon egy WC-papír tekercset. A pár egyik fele lesz a csecsemő, a másik az anyuka. Minden „anyukának“ két perce van rá, hogy a „csecsemőre“ pelenkát tekerjen fel a WC-papírból. A csecsemők álljanak terpeszbe, de a kezükkel segíthetnek. Itt is a kismama lesz a bíró. A nyertes pár ajándékot kap.
  • Alakítsatok párokat. Az egyik félnek kössétek be a szemét, és adjatok a kezébe egy joghurtot és kanalat. A másiknak adjatok előkét, hogy ne egye le a ruháját, ugyanis a másik feladata, hogy csukott szemmel megetesse joghurttal. Akik a leghamarabb végeznek, azok nyernek ajándékot.
  • Töltsetek zacskókba 1-1 pohár szoba-hőmérsékletű tejet. A játékosok álljanak sorba (előkével a nyakukban), és adjatok a kezükbe 1-1 zacskó tejet. Sípszóra ki kell harapniuk a zacskó sarkát, és fel kell hajtaniuk a tejet. A leggyorsabb nyer.
  • Előzőleg rajzoljatok egy szép nagy babaarcot egy A3-as lapra. A fejére rajzoljatok egy masnit. Rajzoljatok még egy ugyanolyan masnit, de azt egy külön rajzlapra, illetve vágjátok ki, majd a hátuljára rakjatok egy bluetechet a rögzítéshez. A játékosok álljanak sorba. A soron következő játékos szemét kössétek be, majd forgassátok meg. Adjátok kezébe a kivágott masnit. Végül vezessétek a rajzhoz. A feladat, hogy a masnit ragassza bele a másik masniba. Nyugodtan tapogathat a kezével. Aki a legjobban céloz, az nyeri az ajándékot. Ha valakik döntetlenre állnak, akkor a rajzot szedjétek le, és fejjel lefelé ragasszátok vissza. Indulhat a döntő.
 6. A játékok utánra tervezzétek a torta felvágását.
 7. Közben aki hozott ajándékot a kismamának, az odaadhatja neki. Következhet az ajándékok kibontása, és azok megcsodálása.

[szerkesztés] Tippek

 • A vendégek nyereményei lehetnek bármilyen csajos dolgok, pl.: körömlakkok, ékszerek, édesség.
 • A kismamának szánt ajándék lehet: pelenkatorta, babaruha, babajáték, emléktárgy, stb.
 • Rendezzetek be kreatív fotósarkot. Garantáltan feldobja a hangulatot. Kereshettek hozzá ötleteket és sablonokat az interneten.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Kreatív dekorációs kellékek a baba nemének színeiben (rózsaszín – lány, kék – fiú)
 • Étel, alkoholmentes ital, torta
 • Játékokhoz kellékek
 • Csajos nyereménytárgyak


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Aki nem akar játszani valamelyik játékban, azt ne erőltessétek.
 • Amennyiben igényli, bátorítsátok a kismamát, ha úgy látjátok, hogy fél és izgul a szülés miatt.
 • Ne harsány bulit rendezz, hanem nyugodt hangulatú, játékos összejövetelt, ami a kismama igényeinek megfelel.
 • Gondoljatok a kismama fuvarozására. Legyen meg, hogy ki hozza el és viszi haza, amennyiben nem náluk tartjátok az összejövetelt.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk