Az iPhone üzemidejét növelni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell az iPhone üzemidejét növelni?

Iphone2.jpg
Az okostelefonok legnagyobb hátránya egyértelműen az akkumulátoraik rövid üzemideje. Még kevés használat mellett is rendkívül gyorsan lemerülnek, sokszor egy teljes napot sem bírva. Nincs ez másként az iPhone-nal sem, igen sok bosszúságot okozva ezzel tulajdonosaiknak. Az üzemidőt azonban bizonyos keretek között lehet növelni, ehhez adunk néhány tippet, tanácsot.

[szerkesztés] Lépések

  1. Kapcsold ki az internet megosztást! Ezt a beállításokon belül a személyes hozzáférési pontnál tudod megtenni. Sokaknál az internet megosztás funkció észrevétlenül bekapcsolva marad, ami azért is nagy gond, mert így a telefon Wi-Fi-je folyamatosan jeleket küld. Tehát nem csak keresi a szabad Wi-Fi hálózatokat, amire csatlakozhat, hanem a telefon maga is küldi a jelet.
  2. Kapcsold ki a helymeghatározást! A helymeghatározást a beállításokon belül az adatvédelemnél található, ahol applikációkra lebontva egyenként lehet kikapcsolni azokat, amire nincs szükségünk. Gondold végig, hogy valóban szükséges-e egyes appoknál a GPS modul használata.
  3. Push. A Push értesítésekkel minden percben naprakészek lehetünk, de érdemes átgondolni, hogy kevésbé gyakori beállítással nem járunk-e jobban. Ha például sok emailt kapsz, akkor a telefon a folyamatosan érkező push értesítések miatt állandóan kapcsolódni fog az internethez, ami emiatt gyorsan fog merülni. Jó opció lehet, hogy csak bizonyos időnként (pl. negyedóránként, félóránként) küldjön a telefon push értesítést. Ezt a beállításokon belül a Mail, Kontakt, Naptárak menüpontban találod.
  4. Értesítések: gondold végig melyik app értesítéseire van valóban szükséged, és melyek azok, amik egyáltalán nem fontosak. Ha van ilyen, akkor azokat kapcsold ki, mert feleslegesen merítik az akkumulátort. A beállításokon belül az értesítések menüpont alatt lehet beállítani.
  5. Parallax effekt: iOS 7-ben elérhető, igen látványos effekt, amitől nagyon gyorsan merül az akkumulátor. Ezt kikapcsolva az iPhone üzemideje jelentősen növekedni fog. A parallax effektet a beállításoknál az általános menüponton belül a kisegítő funkcióknál lehet kikapcsolni.
  6. Alkalmazásfrissítés a háttérben: ezt kikapcsolva nem fognak az alkalmazások hátterében futni a frissítések, ami szintén hozzájárulhat az üzemidő növeléséhez. A beállításokon belül az általános menüpontban az alkalmazásfrissítés a háttérben résznél lehet kikapcsolni.

[szerkesztés] Tippek

  • Érdemes időnként újra ellenőrizni a beállításokat.
  • Ha a fenti tanácsok ellenére sem bírja az iPhone akkumulátora egy teljes napig, érdemes lehet beszerezni egy külső akkumulátort, amivel bármikor, konnektor használata nélkül is fel lehet tölteni a telefont.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • iPhone

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Nárcisz10