Az agykontrollt alkalmazni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell az agykontrollt alkalmazni?

Az agykontroll egy olyan módszer, amely segít saját

Agykontroll.jpg

képességeink fejlesztésében. A Stanfordi Egyetem kutatása szerint elménk kapacitását mindössze 2%-ban használjuk ki. Az agykontroll lényege, hogy tudományosan megalapozott módon kifejlesszük az elme hatékonyabb használatát, amelynek számos jótékony hatása lehet életminőségünkre. Ez a speciális elmetréning képessé tesz a stressz levezetésére, a káros szenvedélyek és a rossz szokások elhagyására, vágyott szokások felvételére, memóriafejlesztésre, gyorsabb tanulásra, öngyógyításra, fájdalomcsökkentésre, céljaink biztosabb elérésére, jobb döntések meghozatalára, elveszett dolgok megtalálására, az intuíció és a problémamegoldó képesség fejlesztésére, és így tovább. Vagyis boldogabb és teljesebb életet élhetünk az alkalmazásával. Ez a felsorolás tűnjön bármilyen hihetetlennek is, nem kötődik egyik egyházhoz sem. Bárki elsajátíthatja a vallási nézeteitől függetlenül azt a pozitív gondolkodásmódot és a technikákat, amelyek az agykontroll sajátjai.

[szerkesztés] Lépések

 1. Relaxálj. Az agykontroll egyik alappillére az alfa állapot hasznosítása. Ez az ellazult állapot természetesen is bekövetkezik közvetlenül elalvás előtt és ébredés után. Ilyenkor az agy frekvenciája alfa hullámokat bocsát ki, és ebből kifolyólag jóval fogékonyabb az információkra. Ahhoz, hogy ezt az állapotot szándékosan érd el, helyezd magad kényelembe, hunyd be a szemed, és lazítsd el az izmaidat. Minél gyakorlottabb valaki, annál gyorsabban éri el a kívánt állapotot. Mivel a jobb agyfélteke ilyenkor aktívabb, eleinte sok gondolat cikázhat a fejedben, de csak hagyd elcsitulni a képzeletáradatot, ne kapaszkodj a felbukkanó gondolatokba. Próbálj csak arra koncentrálni, hogy egyre mélyebb és egészségesebb tudatszintre jutsz. A testi és szellemi ellazulást lassú és mély légzéssel támogasd. Ez a nyugalom, ami ilyenkor eláraszt, már önmagában is nagyon jó hatással van a szervezetedre, a felgyülemlett stressz levezetésére kiválóan alkalmas.
 2. Vizualizáld a célodat. Mit szeretnél elérni? Gyógyulást, sikert, vonzóbb testet, egy boldog párkapcsolatot? Csak a fantáziád szabhat határt. Akármilyen problémád is van, először egy rövid ideig lásd magad előtt, éld át, és próbáld átélni azt az érzést, amit ez neked okoz. Fogalmazd meg világosan önmagad számára és vizsgáld meg részletesen a problémádat. Mi az oka? Min kell változtatnod? Milyen hatással van az életedre? Ahogy körvonalazódott a feladat, koncentrálj a várt eredményre. Képzeld el, milyen érzés lenne, ha teljesülne a kívánságod. Ezzel lényegében beprogramozod a sikert, és később tudatosan és tudat alatt is olyan döntéseket hozol és olyan helyzetekbe lépsz, amelyek közelebb visznek a célodhoz.
 3. A célok eléréséhez nélkülözhetetlen hármas: hit, vágy, elvárás. Az agykontroll szerint a sikeres programozás kulcsa ennek a három feltételnek a teljesülése. Vagyis nem elég a folyamatokban részt venni. Ha valójában nem hiszed el, hogy képes vagy a célod elérésére, ha nem kívánod azt szívből, és végül ha nem bízol abban, hogy ez a módszer működik, és a beteljesülés úton van feléd, akkor sajnos akadályozod a boldogulásodat.
 4. Cselekedj bétában. Bár a programozást alfában végezzük, nem szabad elhanyagolni az ébrenlét állapotát (béta) sem, hiszen tenni a céljainkért csak ébren tudunk. A programozást érdemes megerősíteni ilyenkor is, mivel az agyunk erre is figyel. Például mondd ki hangosan, amit szeretnél.
 5. Légy pozitív. Ahogy észreveszed az élet napos oldalát, és ahogy lélekben készülsz arra, hogy igenis jó dolgok történnek veled, megszaporodnak életedben a „szerencsés véletlenek”. A pozitív kisugárzásnak köszönhetően az emberek feléd irányuló megnyilatkozásai is kedvezően változnak. Bízz önmagadban.


[szerkesztés] Tippek

 • Onnan tudod, hogy már alfában vagy, hogy kellemes, nyugodt, szinte lebegő érzés fog el, a rossz érzéseket pedig már magad mögött hagytad.
 • Nincsen kikötés, hogy mennyiszer és meddig kell a programozást végezni. Lehet napi 1x, 2x, 3x, és alkalmanként 5, 10 vagy 15 percre is. Mindegyik lépés a vágyaink beteljesülése felé, az már tőlünk függ, hogy erre mennyi időt szánunk.
 • Létezik egy egyszerű módszer annak bizonyítására, hogy ez a módszer valóban működik. Ha ezt elvégzed, megtapasztalhatod a képzeleted teremtő erejét. Ez segít a kételyeid legyőzésében, és ezzel együtt a programozásaid is erőteljesebbek lesznek. Csíráztass babot, méghozzá azonos feltételek biztosításával. Egymás mellé helyezd őket, ugyanannyi fényt és vizet kapjanak. Az egyetlen különbség csak az legyen, hogy az egyiknek a tálkáját megjelölöd, ez lesz a programozott babod. Menj le alfába, és képzeld el, hogy az általad kiválasztott babcsíra szépen és gyorsan növekszik. Képzeld el, hogy hatalmasra fejlődik. Napközben többször gondolj rá szeretettel, beszélj hozzá kedvesen. Pár nap múlva szembesülhetsz az elme erejével. A programozott babcsírád jóval nagyobb lesz, köszönhetően annak a pozitív energiának, amit te sugároztál felé. Ugyanígy képes vagy a saját tested gyógyítására, fejlesztésére is, és akár másokon is segíthetsz, ha az illető elfogadja a segítséget.
 • Az életedért és az érzéseidért egyedül te magad vagy felelős. Az életedet te alakítod és teremted.
 • Ha szeretnéd jobban megismerni az agykontrollt, iratkozz be egy tanfolyamra.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • nyugalom
 • gyakorlás
 • cél
 • hit
 • pozitív gondolkodás
 • két szem bab (a csíráztatáshoz)
 • két tálca (a csíráztatáshoz)
 • víz (csíráztatáshoz)
 • megfelelő agykontroll technika


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az alfa állapot és az alvás között vékony határ húzódik, ezért előfordulhat, hogy elalszol a gyakorlat közben. Ez természetes dolog, idővel könnyebben tudsz majd egyensúlyozni az ébrenlét és az alvás határán.
 • Alapvetően mindenki meg tudja tanulni az agykontroll módszerét, azonban minden ember fogékonyabb bizonyos agykontrollos technikákra, míg másikakra kevésbé. Ez teljesen egyéni beállítódás kérdése, azonban még ekkor is lehet programozni, hogy valamelyik technikát sikeresebben használjuk.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

TimiO