Androidra telepíteni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell Androidra telepíteni?

Android-market-alkalmazas.jpg
Ha androidos telefonnal rendelkezel, akkor az Android Marketen több mint 100 ezer alkalmazás közül válogathatsz. Ezek nagy része ingyenes, de vannak fizetős alkalmazások is, melyek általában pár száz forintért megvásárolhatók. Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy ne az Android Marketről, hanem mondjuk a számítógépedről közvetlenül telepíts .apk kiterjesztésű programokat. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell megkeresni és telepíteni az androidos alkalmazásokat telefonodra.

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Android alkalmazások telepítése az Android Marketről

 1. Android-market-ikon.jpg
  Keresd meg az Android Market alkalmazást a telefonodon! Ez a mobilod „Alkalmazás” (Application) opciója alatt található (az új 2.2.2-es Android verzióban ezt már Menünek hívják) . Kattints rá, így a program elindul. A betöltésre néhány másodpercet várni kell.
 2. Ha böngészni akarsz, akkor válaszd az „App” fület. Megfelelő nyelvi beállítások esetén az alkalmazás kategóriái nevei már magyar nyelven jelennek meg. Válaszd ki azt a kategóriát, amiben keresgélni akarsz. Az egyes kategóriában megjelenő alkalmazásokat rendezni is tudod a szerint, hogy a legnépszerűbb fizetős (top paid), legnépszerűbb ingyenes (top free), vagy a friss (just in) opcióra kattintasz.
 3. Ha téma, vagy konkrét alkalmazásnév szerint akarsz keresni, akkor kattints a jobb felső sarokban látható kereső ikonra. Írd be azt az alkalmazás nevet, vagy témát (angolul). Ezt követően a felületen megjelennek keresési találatok.
 4. Válaszd ki az alkalmazást, amit le szeretnél tölteni. „Kattints” az alkalmazás nevére.
 5. Telepítsd az alkalmazást! Tapints rá az „Install” szó alatt látható gombra. Ezt követően a rendszer kiírja, hogy az alkalmazás működése közben a telefon mely funkciót veszi igénybe (pl. hálózati kommunikációt használ). Ha elfogadhatóak a funkciók, akkor kattints az OK gombra.
 6. Indítsd el az újonnan telepített Android alkalmazást! A telepítés néhány percet vesz igénybe, ezt követően az új androidos program elérhető az telefon alkalmazásai között!

[szerkesztés] Androidra telepítés,ha nem az Android marketről származik az alkalmazás

 1. Engedélyezd az Ismeretlen források opciót! A Beállításokban található Alkalmazások menüben pipáld be az Ismeretlen forrásokat (Nem piaci alkalmazások telepítésének engedélyezése), így a telefonod már készen áll a nem Android Marketről származó programok telepítésére.
 2. Töltsd át a telefonod memórikártyájára az .apk kiterjesztésű fájlt. Csatlakoztasd a telefonodat a számítógéphez, amin a telepíteni kívánt alkalmazás található, ezt követően másold át a telefon memóriájába.
 3. Egy fájlkezelő alkalmazás segítségével tedd fel az alkalmazást. Használd az Astro File Manager nevű programot (ez ingyenesen letölthető az Android Marketről). Az Astro File Manager segítségével keresd meg az .apk kiterjesztésű fájlt a telefonon, majd telepítsd. Amikor a telepítendő alkalmazásra kattintasz, felugrik egy ablak. Válaszd az Open App Manager, majd utána az Install opciót.
 4. Töröld a .apk kiterjesztésű fájlt a telefonod memóriakártyájáról. Ha a telepítés sikeres volt, akkor a telepítő fájlt már nem kell a telefonon tárolnod, törölheted.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha szeretnéd figyelni a havi adatforgalmadat, töltsd le a 3G Watchdog alkalmazást. Ez folyamatosan méri az adatforgalmadat és jelzi, ha eléred a havi adatforgalmi limitedet. Ez az androidos alkalmazás ingyenes, az Android Marketről pár perc alatt telepíthető.
 • Ha szeretnél spórolni az adatforgalmon, akkor elsőként számítógépen nézd meg az Android Market kínálatát, keresd meg azokat az alkalmazásokat, amiket szívesen használnál, majd a telefonról töltsd le ezeket.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Androidos mobilkészülék
 • A mobilkészülékről elérhető internet kapcsolat


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Az Android Market telefonról történő felkeresése és az alkalmazások letöltése adatforgalommal jár, figyelj arra, hogy mekkora a havi kereted, mert bizonyos csomagok esetében a kereten felüli letöltések jelentős pluszköltséggel járnak.
 • Az ingyenes alkalmazások általában hirdetéseket jelenítenek meg, ez is adatforgalommal jár.
 • Az androidos alkalmazások rendszeres kapcsolódnak az Android Markethez azért, hogy biztonsági, vagy a meglévő funkciókat bővítő frissítéseket töltsenek le, ez is adatforgalommal jár.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell