Alapozni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell alapozni?

Alapozo hasznalata.jpg
Az alapozót használni egyszerű, néhány lépésben megtanulható, ugyanakkor hatalmas hibákat lehet elkövetni, ha pl. nem megfelelő színű vagy nem jól oszlatod el az arcon.

[szerkesztés] Lépések

  1. Válasszuk ki a megfelelő alapozót!
  2. Az alapozást mindig az arcbőr tisztításával kezdjük! Legalább kétszer-háromszor töröljük át arcunkat egy arctonikkal átitatott vattakoronggal, hogy megtisztítsuk bőrünket a felesleges szennyeződésektől, és ne tömítsük el azokkal pórusainkat!
  3. Jöhet az alapozás, melynek célja az apróbb arcbőrön lévő egyenetlenségek elfedése, továbbá a bőr hidratálása és védelme. Fontos, hogy mindig a bőrszínünkhöz megfelelő alapozót válasszunk, mert nincs annál kiábrándítóbb, mint mikor az arcbőr színe jelentősen eltér a nyak színétől. Próbálgathatjuk nyugodtan a boltban lévő tesztereket, de ne a kézfejünkön, hanem a nyakunkon, mert a két tónus jelentősen eltérhet egymástól! A folyékony alapozót ecsettel vigyük fel, a stiftes és a kompakt alapozót pedig nedves szivaccsal oszlassuk el bőrünkön!
  4. Ezt követően használjunk púdert a mattosításhoz, hogy megelőzzük a napközbeni csillogást. A púder segítségével a felvitt smink tovább megőrzi frissességét. Használjunk inkább porpúdert, mert annak szemcséi könnyebben eloszlathatók, és tovább fennmaradnak, mint a mostanában kedvelt kompakt púderek, melyek a szemcsék összetömörítésével készülnek. A púdert mindig ecsettel vigyük fel, de ügyeljünk rá, hogy mindig poroljuk le a kézfejünkre a felesleget, és egyszerre csak keveset kenjünk fel az arcunkra, mivel a túl sok, összecsomósodó púder csak kiemeli a ráncokat és kitágult ereket.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha nincs ecsetünk vagy szivacsunk, ujjbegyünkkel is eloszlathatjuk az alapozót.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • alapozó

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha teheted, az alapozót természetes világításnál válaszd ki.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag